Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Noord-Holland wint NCK Dronten

Zaterdag 01 oktober 2016

Nederlandse kampioenschappen - Wielervereniging Noord-Holland heeft de Nederlandse Club Kampioenschappen bij de mannen en de vrouwen gewonnen.

Tekst: Richard Bender

De Nederlands Clubkampioenschappen in Dronten werden dit jaar gekenmerkt door een zeer divers programma. Van jeugd tot bedrijfsteam: vrijwel iedereen met een racefiets mocht het parcours op en meedoen. Hoogtepunt was natuurlijk de A-categorie waarin de traditionele grote clubteams vertegenwoordigd zijn en elk jaar weer diverse profs meenemen voor een extra scherpe tijd in de ploegentijdrit door Flevoland.

 

WV de Jonge Renner uit Oosterhout is al achttien jaar onafgebroken podiumklant op het NCK. Dit jaar had de Brabantse club alles uit de kast getrokken om de titel binnen te halen. Met Daan Olivier, Marc Goos, Martijn Tusveld en Jeroen Meijers werd een blik (toekomstige) profs opengetrokken. LottoNL-Jumbo pion Timo Roosen zou aanvankelijk ook rijden, maar het WK in Qatar werpt ook in Dronten zijn schaduw vooruit. Roosen reed – evenals Jos van Emden en Martijn Keizer - niet. Wel waren Jens Mouris, Berden de Vries, Jesper Asselman, Etienne van Empel en Jasper Oeckeloen present, maar die reden niet direct voor clubs die normaal gesproken hoge ogen gooien.

De Jonge Renner was dus één van de topfavorieten, maar verslikte zich in de zeer scherpe tijd van Wielervereniging Noord-Holland. In 2015 was een tijd van net boven de 59 minuten nodig om de titel te pakken. De 1:00:18 van WV Noord-Holland leek in eerste instantie dus niet snel genoeg, maar alle clubs beten zich stuk op die tijd. De Jonge Renner eindigde als tweede, in dezelfde tijd als UWTC De Volharding die het podium completeerden.

De vrouwen hadden 1.55 voorsprong op LRTV SwiftJan van Arckel werd derde op 2.01 De winnende formatie bestond uit Natalie van Gogh, Roxane Knetemann, Rozanne Slik en Amy Pieters.

Joris Blokker, Dion Beukeboom, Rick van Breda, Wim Stroetinga, Melvin van Zijl en Dennis Bakker bleven bij de mannen De Jonge Renner (tweede) en De Volharding (derde) zeventien seconden voor.

In de B-categorie won UWTC De Volharding voor Monkeytown en Willebrord Wil Vooruit.

Foto's: © Rudie Ottens

Uitslagen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl