Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anouska Koster verwacht open strijd op NK-parcoursen

Woensdag 10 mei 2017

Nederlandse kampioenschappen - Afgelopen weekeinde verkende Nederlands kampioene op de weg Anouska Koster de parcoursen van het komende NK Wielrennen in de gemeente Montferland, zowel van de wegwedstrijd als de tijdrit.  De renster van WM3 Pro Cycling keerde enthousiast terug naar huis in Friesland. Zo vertelt ze op de site van de organisatie.

"Er liggen mooie, uitdagende parcoursen op ons te wachten met toch wel pittige klimmetjes en open stukken. Genoeg mogelijkheden om er mooie wedstrijden van te maken. Ook de omgeving vond ik heel mooi. Van mij mogen daar wel meer wedstrijden gehouden worden in de toekomst."

Bij de Friezin sprong één ding direct in het oog. "De omgeving is glooiend. Het duurt nooit lang voordat het parcours weer omhoog of omlaag gaat. De twee echte klimmetjes kunnen wel van invloed zijn als de wedstrijd op het einde gaat lopen. Met name 't Peeske kan dan gaan doorwegen. Hard naar boven en dan nog eens bovenop doortrekken, daar zie ik het zeker eenlingen of groepjes gaan proberen." Een deel van het parcours kent Koster uit de rit uit de Boels Ladies Tour die twee jaar geleden plaats vond in de gemeente Montferland. Ook toen lag de finish aan de Zeddamseweg in 's-Heerenberg. "Maar toen kwamen we wel van de andere kant op de streep af. De beklimmingen herkende ik ook wel weer. De omgeving met het bos en de glooiende wegen was een aangename hernieuwde kennismaking voor me."

Lees hier verder

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl