Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale juniorentitel voor Koster

Zaterdag 17 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Adne Koster is Nederlands kampioen op de weg bij de junioren geworden. De renner uit Roden (rijdend voor FCYA) versloeg Jesse de Rooij (tweede) en Lars Oreel (derde) in de sprint van een kopgroep van zes.

Ook Bas van Belle, Ruben van der Pijl en Mick Kemper maakten deel uit van die kopgroep. Zij reden in de slotronde weg uit het peloton, nadat een eerdere groep vluchters - waarvan Edo Maas het langst weg bleef- in de ronde daarvoor tot de orde werd geroepen. Ruben van der Pijl probeerde in de slotfase weg te komen, maar viel stil op de oplopende finishstraat. Koster en De Rooij maakten het spannend tot op de streep, maar het was de Drent die met de zege aan de haal ging. Eerder dit seizoen won hij de Flevotour en de Noord Drentse Dorpenomloop. "De koers zat lang op slot" vond Koster, die met kampioensambities startte. "In de slotronde wilde ik niet langer meer wachten. De kopgroep bevatte deels wel, deels niet de namen die ik voorin verwachtte. Maar toen we dertig seconden hadden, wist ik dat ze ons niet meer terug zouden zien. Richting de finish kampte ik met kramp, maar ik wilde zo graag winnen, ik ben blijven gaan. Het ging om de titel, ik ben heel blij dat het me uiteindelijk gelukt is."

De Rooij tevreden

Jesse de Rooij was heel diep gegaan tijdens het NK. De renner van Cycling Club Monkey Town was vooraf aan de 132 kilometer lange rit door Montferland bij de parkoersverkenning nog gevallen. Nadat de lange Noord-Hollander de pers te woord had gestaan, moest hij de inspanningen met braakneigingen de vrije loop laten. De Rooij stelde zich ondanks dat hij op de streep voorbij werd gereden door Adne Koster tevreden met de derde plaats. ‘Ik ben naar het NK gekomen om zolang mogelijk mee te zitten in de groep. Ik weet dat ik een goede sprint in de benen heb. Zou ik er nog bijzitten, vervolgens in te zetten op een plek bij de eerste tien en dan maar zien waar we uit kunnen komen. Welnu, dat ik op het podium sta is mooi meegenomen en daar ben ik heel blij mee. Op de Muur bij Zeddam viel het stil, sprongen er drie man weg en besloot ik mee te gaan. We waren uiteindelijk met zes man vooruit, werkten goed samen. Na de laatste lus begon het kijken en sprong er één man (Ruben van der Bijl, red.) weg. Ik werd nerveus, waarop ik de jacht naar die jongen inzette. Het werd een lange sprint van zo‘n 800 meter, ik had die renner te pakken, maar toen kwam Adne Koster er in de laatste meter nog overheen’, aldus analyseerde de 18-jarige student aan de Johan Cruijff Academy zijn race.

NK Junioren Montferland:

Foto (c) Sportfoto - Dick Soepenberg Adne Koster (rechts) wint nipt de titel

NK Junioren Montferland:

1. Adne Koster 132,8 km in 3.04.50, 2. Jesse de Rooij , 3. Lars Oreel, 4. Bas van Belle op 0.03, 5. Ruben van der Pijl 0.08, 6. Mick Kemper 0.14, 7. ALex Molenaar 0.21, 8. Alain Broos, 9. Daan Hoole 0.24, 10. Minne Verboom


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl