Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale titel junior-vrouwen voor Uiterwijk Winkel

Zaterdag 17 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Meike Uiterwijk Winkel is Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen geworden. De Drentse soleerde naar de winst in Montferland.

Achter haar werd de eveneens solo rijdende Ingrit Verhoeff tweede, favoriete en titelverdedigster Lorena Wiebes won de sprint voor de derde stek.

Nadat eerder in de wedstrijd Rozemarijn van Ammerlaan en later Kirstie van Haaften het solo probeerden, waagde Uiterwijk Winkel in de slotronde haar uitval. Ze sloeg snel een grote kloof, kreeg Verhoeff achter zich aan, maar hield haar solo vol tot op de streep. En zo werd ook hier een onverwachte winnares in het rood-wit-blauw gehesen. "Nee, ik had hier vooraf niet op gerekend. Ik moet zeggen dat ik de vorm de afgelopen weken wel voelde groeien, maar daar kon ik nog geen echte uitslagen op plakken. Maar vandaag komt het eruit. Op de laatste klim - 't Peeske - viel het opeens stil en toen heb ik het erop gewaagd. In de sprint kan ik toch niet op tegen rensters als Wiebes, dus ik moest iets als ik hier in de prijzen mee wilde rijden. Ik ging erin geloven toen ik hoorde dat ik veertig seconden had. Bovendien zag ik de nummer twee nooit dichterbij komen. Maar op de oplopende finishstraat kreeg ik het flink moeilijk. Gelukkig kon ik stand houden. Het is haast niet te bevatten dat ik hier win" aldus de pupil van Renate Groenewold.

Ingrit Verhoeff uit Groot-Ammers kon heel goed leven met de tweede plaats achter de al even verrassende kersverse kampioene van Nederland, Meike Uiterwijk Winkel. ‘Maaike reed net iets voor de laatste klim weg van de groep. Ik voelde me goed en wilde niet afgeven en ben achter haar aan gesprongen. Ik zag dat het gaatje was geslagen en heb nog geprobeerd dichter bij Meike te komen, maar zij was in de afdaling gewoon sneller. Maar ik had vooraf niet durven dromen dat ik als eerstejaars op het podium zou komen. Het was best een zwaar parcours met veel op en af, maar ik voelde dat het steeds beter ging. De laatste ronde was het alles of niets’, aldus de renster van Jan van Arckel met uitstekende klasseringen in de Marianne Vos Classic (vierde) en de Ronde van Drenthe (elfde) op zak.

Titelverdedigster Lorena Wiebes (WV Avanti) was niet eens teleurgesteld over haar derde plaats. ‘Toen die twee meiden (Meike Uiterwijk Winkel en Ingrit Verhoeff, DR) weg reden wilde er niemand rijden. Het had geen zin om zelf achter hen aan te gaan, want dan heb je helemaal niets. De derde plaats was in dit geval gewoon het hoogst haalbare’, erkende de Mijdrechtse het inleveren van haar nationale titel. ‘Ik wil dit seizoen verder nog goed zijn met SwaBo in de clubcompetitie en top op het EK in Denemarken. De nationale selectie van het WK is nog niet bekend. Het parcours in Bergen is niet helemaal mijn parcours’, besloot Lorena Wiebes.

 

Foto: © Sportfoto

1. Meike Uiterwijk Winkel, 2. Ingrit Verhoeff, 3. Lorena Wiebes, 4. Mylene de Zoete, 5. Lonneke Uneken, 6. Phaedro Krol, 7. Charlotte Kool, 8. Anne de Ruiter, 9. Susanne Meistrok, 10. Eva Bijwaard


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl