Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Ruiter en Verboom winnen goud op NK

Woensdag 21 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Anne de Ruiter is in Montferland Nederlands kampioene geworden op het onderdeel tijdrijden bij de junior-vrouwen. Minne Verboom behaalde de titel bij de junioren.

De Ruiter bleef Marit Raaijmakers 31 tellen voor, Britt Knaven werd derde op 35 tellen. "Ik had hier op gehoopt, zeker gezien mijn zege in Borsele (Nations Cup) maar je moet het toch maar afwachten of het lukt. Gelukkig was het ook een overtuigende zege, ik was blijkbaar vandaag de sterkste. Uit mijn gevoel van onderweg kon ik niet echt iets aflezen, maar gelukkig was de eindtijd heel duidelijk. Tijdrijden is mijn onderdeel. Op de weg rijd ik ook sterk, maar zonder sprint, heb ik daar niet altijd een uitslag. Het zou mooi zijn als ik straks het EK mag rijden, maar dat hoor ik volgende week."

Verboom naar titel

Bij de junioren bleef Minne Verboom Thymen Arensman twaalf seconden voor. Daan Hoole haalde het brons op in 's-Heerenberg. Verboom had vooraf niet durven voorspellen dat hij het goud omgehangen zou krijgen van wethouder Tanja Loef. "Ik wist wel dat ik in vorm was, won vorige week nog een etappe in de Trofeo Bensheim. Maar ik durfde vooraf niet op goud te rekenen. Dan moest echt alles mee zitten. De vorm was er vandaag en ik vond een parcours dat me lag. Niet te veel bochten, lange rechte stukken en geaccidenteerd terrein, waarbij je op de macht moest kunnen presteren. Mooi dat het me lukt om hier mannen als Zijlaard en Hoole te kloppen, maar ik reken me nog niet rijk richting EK of WK. Daarvoor zijn we in het seizoen vaak te veel aan elkaar gewaagd."

Foto: © Sportfoto

Junior-vrouwen: 1. Anne de Ruiter Polsbroek 17.45, 2. Marit Raaijmakers Hipplytushoef 0.32, 3. Britt Knaven Strijbeek 0.35, 4. Anne van Rooijen Driel 0.49, 5. Eva Jonkers Staphorst 0.56, 6. Kirstie van Haaften De Meern 0.57, 7. Noa Jansen Oosterhout 1.04, 8. Amber van der Hulst Hazerswoude 1.07, 9. Sylvie Swinkels Handel 1.08, 10. Lily Schuitemaker Volendam 1.09

Junioren: 1. Minne Verboom Krimpen ad IJssel 32.01, 2. Thymen Arensman Deil 0.12, 3. Daan Hoole Zuidland 0.25, 4. Maikel Zijlaard Rotterdam 0.33, 5. Stijn Daemen Landgraaf 0.46, 6. Niels Fontijne Krimpen a/d IJssel 1.07, 7. Edo Maas Rotterdam 1.33, 8. Tim Marsman Hattem 1.40, 9. Manuel MIchielsen Eck en Wiel 1.41, 10. Timo de Jong Goes 1.41


Sportscom.nl



Eerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl