Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Berg houdt Eenkhoorn van titel

Woensdag 21 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Julius van den Berg is de nieuwe Nederlands kampioen bij de beloften geworden. De renner van SEG Racing hield Pascal Eenkhoorn met drie tellen van goud. Bas Tietema won brons.

De renner van An Post gaf 21 tellen toe. "Of ik het verwacht had? zei de nieuwe kampioen." Ik had eigenlijk dit seizoen nog niet gewonnen, dus ik zag mezelf niet als de grote favoriet. Maar ik hoopte wel op het podium. Vandaag liep het gewoon heel goed. Na het eerste rondje had ik nog wat over. Alleen op het allerlaatst kreeg ik het zwaar, maar dat gold schijnbaar ook voor de anderen. Dit is mijn allereerste nationale trui, dus ik ben hier heel blij mee. Voor een renner is een trui altijd een prestatie om trots op te zien, iets waarmee je een visitekaartje kunt afgeven." 

Eenkhoorn weer tweede

Pascal Eenkhoorn werd voor het derde jaar achtereen tweede op dit onderdeel, eerst bij de junioren en nu voor het tweede jaar bij de beloften. "Ik baal hier enorm van. Ik kwam om te winnen en dan is het zo shit als je weer tweede wordt. Maar na de eerste ronde was het verschil er en uiteindelijk blijft hij ook na de tweede ronde sneller. Ik kan het niet verklaren. Misschien ligt deze afstand me niet. Feit is dat ik baal."

1. Julius van den Berg 30.56, 2. Pascal Eenkhoorn 0.03, 3. Bas Tietema 0.25, 4. Hartthijs de Vries 0.39, 5. Jarno Mobach 1.03, 6. Stef Krul 1.03, 7. Nils Sinshek 1.12, 8. Wout van Elzakker 1.27, 9. Gerco Pastoor 1.29, 10. Marten Kooistra 1.30

Foto: © Sportfoto 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl