Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten opnieuw Nederlands kampioene

Woensdag 21 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Annemiek van Vleuten is in Montferland voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioene tijdrijden geworden.

De renster van Orica-AIS hield Ellen  van Dijk (tweede) en Anna van der Breggen (derde) van de winst.

Annemiek van Vleuten: “Je moet in Nederland heel goed zijn wil je kampioene worden met concurrentie van Ellen van Dijk en Anna van Der Breggen. En dat was ik vandaag, al kan ik volgens mij nog wel iets verbeteren richting de Giro voor vrouwen volgende week. Ik heb tijdens mijn hoogtestage op Tenerife veel op mijn tijdritfiets gezeten, was erop gebrand mijn titel te verdedigen. Vorig jaar was ik misschien nog wel wat sterker, als ik naar de getrapte wattages kijk, maar deze titel zegt me zeker net zo veel. In 2016 in Middelharnis ontbraken immers Ellen en Anna aan het vertrek. Het is zeker mooi om hier op de hoogste trede te staan met hen op het podium naast me. Maar het is ook richting de bondscoach een signaal. Ik wil graag een startplaats voor het WK in Noorwegen verdienen. Hiermee geef ik een visitekaartje af. Ik denk namelijk dat het parcours me super ligt in Bergen, nog meer dan hier.”

Reacties Van Dijk, Van der Breggen

Ellen van Dijk baalde dat ze met maar vier seconden had verloren. “Zeker omdat mijn band leeg liep richting het einde. Ik weet natuurlijk niet zeker of ik anders gewonnen had, Annemiek was heel sterk, maar geholpen heeft het zeker niet.” Anna van der Breggen was duidelijk in haar verhaal. "Ik wist vooraf dat ik een superdag nodig had om deze twee te verslaan en die had ik duidelijk niet vandaag. Vanaf het begin was het niet super. Dat gevoel zegt niet altijd alles, maar nu klopte het dus. Op het laatst zat ik er helemaal doorheen op 't Peeske en verloor ik misschien mijn tweede plek. Maar tweede of derde worden maakt mij ook niets uit."

Elite-vrouwen: 1. Annemiek van Vleuten (Orica-Scott) 32.44, 2. Ellen van Dijk (Sunweb) 0.04, 3. Anna van der Breggen (Boels-Dolmans)0.26, 4. Lucinda Brand (Sunweb) 1.10, 5. Roxane Knetemann (FDJ) 1.35, 6. Chantal Blaak (Boels-Dolmans) 1.51, 7. Natalie van Gogh (Parkhotel Valkenburg) 2.00, 8. Anouska Koster (WM3) 2.02, 9. Floortje Mackaij (Sunweb) 2.29, 10. Riejanne Markus (WM3) 2.29

Foto: ©  Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl