Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin 'Afstappen in Zwitserland verstandig'

Woensdag 21 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Tom Dumoulin is in Montferland Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De Giro-winnaar hield Stef CLement 24 tellen achter zich. Derde werd verrassend Robert Gesink op 58 seconden.

Jos van Emden werd vierde, streekrenner Koen Bouwman legde beslag op de vijfde stek.

Tom Dumoulin toonde zich een tevreden man in Montferland. “Achteraf is het een goede beslissing geweest om in Zwitserland af te stappen. Ik had kunnen doorrijden, dan was ik achtste geworden in die tijdrit daar en was ik hier zo goed als zeker geklopt. Die extra rust heeft me hier het goud gebracht, daar ben ik van overtuigd. Tussen de Giro en de Ronde van Zwitserland kon ik wel trainen, maar miste ik het herstel. De afgelopen dagen zijn goed voor me geweest. In Nederland win je niet zomaar even de tijdrittitel, we hebben een mooie club sterke tijdrijders momenteel en dat betekent dat je volle bak moet gaan voor de titel. Aan de ene kant is dat heel mooi, dat betekent dat die titel ook echt veel waard is, maar aan de andere kant was het ook wel relaxed geweest als ik die trui zo had kunnen ophalen.“ Dumoulin vond in Montferland een glooiend parcours. “Dit was perfect voor mij. Het parcours was absoluut in mijn voordeel hier. Vorig jaar was ik misschien wel wat beter, maar vond ik niet de ideale omstandigheden. Hier liep het heel goed.” 

Bij de elite-zonder-contract won Daniel Abraham Gebru.

Foto: © Sportfoto

1. Tom Dumoulin (Sunweb) 59.07, 2. Stef Clement (LottoNL-Jumbo) 0.24, 3. Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) 0.58, 4. Jos van Emden(LottoNL-Jumbo)  1.35, 5. Koen Bouwman (LottoNL-Jumbo) 1.36, 6. Sam Oomen (Sunweb) 2.29, 7. Martijn Tusveld (roompot) 3.03, 8. Daan Olivier (LottoNL-Jumbo) 3.05, 9. Steven Lammertink (LottoNL-Jumbo) 3.10, 10. Dion Buekeboom (Destil-Piels) 3.21


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl