Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse beloftentitel is voor Jakobsen

Zaterdag 24 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Fabio Jakobsen is opnieuw Nederlands kampioen op de weg bij de beloften geworden. De renner van SEG Racing rondde het ploegenspel van zijn team af. Achter Stef Krul (Metec-TKH) werd Harthijs de Vries van deze ploeg namelijk derde.

Nadat een groep van zeven snel werd terug gepakt, wisten twaalf man te ontsnappen in de nationale titelstrijd: kersvers tijdritkampioen Julius van den Berg en runner-up Pascal Eeknhoorn vonden verder in deze kopgroep Daan van Sintmaartensdijk, Hartthijs de Vries,  Dylan Bouwmans, Luuk Lohuis, Stef Krul, Jerry Roling, Niels Boele, Gijs Meijer, Bas Ottevanger en Justin Timmermans. Jakobsen sprong naar de leiders toe met Jaap de Jong en Sjoerd Bax. In de slotfase bleven Jakobsen, de Vries en tijdritkampioen Julius van den Berg over met Eenkhoorn en Krul. De mannen van SEG schudden voorin Eenkhoorn - die vijfde werd - nog af, waarna Jakobsen afrekende met Krul en de titel behaalde.

Jakobsen droomt van profloopbaan

Jakobsen hoorde voor het tweede jaar op rij het Wilhelmus voor zich klinken. "Het is mooi om hier als favoriet te kunnen winnen. In de finale stond het voor mij voorop dat er iemand van de ploeg zou winnen. Toen we alleen met Krul overbleven, hebben Julius en Hartthijs het om beurten geprobeerd. Het lukte niet om hem af te schudden, toen was het zaak om mijn sprint in stelling te brengen. Ik wist dat ik de snelste was en de aankomst was ook ideaal voor mij. Ik denk dat Krul er uiteindelijk nog het maximale uit gehaald heeft." Jakobsen stak niet onder stoelen of banken dat hij profambities heeft. "Ik hoop volgend jaar op het NK voor profs te rijden, dat is mijn grote droom. Verder hoop ik er een mooi najaar van te maken en me te laten zien op het EK, WK en de Tour de l'Avenir. Als kampioen van Nederland wil ik me ook met de wereldtop meten." Hij wilde de titel van dit jaar niet boven die van 2016 stellen. "Toen won ik met mijn specialiteit - de sprint - maar ik heb nu laten zien dat ik ook één van de sterksten in koers ben."

Krul tevreden

Krul kon leven met die afloop. "Ik heb geen sprint, dus ik was bang dat ik misschien wel vierde kon worden. Maar ik kon Jakobsen blijven volgen tot hij de sprint aanzette. Ik denk dat het geen schande is om te verliezen van Fabio. Met die tweede plek - en de zesde plaats van het NK Tijdrijden - ben ik dik tevreden." Pascal Eenkhoorn moest zich ook neerleggen bij de suprematie van de SEG-mannen. "Jakobsen wordt hier natuurlijk terecht kampioen. Hij had de sterkste ploeg en maakt het af. De beslissing viel vroeg, maar Jakobsen sprong er nog gemakkelijk naar toe. Ik had natuurlijk gehoopt op een medaille, maar het zat er niet in. Mooi dat Stef Krul dan nog een medaille pakt en het niet alleen SEG-mannen op het podium zijn."

De Vries straalt

Hartthijs de Vries uit het Friese Kollum straalde van oor tot oor nadat zijn ploeggenoot Fabio Jacokobsen zijn nationale titel bij de beloften prolongeerde en hij zelf achter zijn provinciegenoot Stef Krul de derde plaats voor zich opeiste. ‘Ik had gewoon een superdag, heb de hele koers in de aanval gereden. Ik voelde me zelfs zo sterk dat ik in de finale nog voldoende over had om aan te vallen. We hebben het als ploeg met Julius (van den Berg, DR) als derde man erbij uitstekend uitgespeeld. Als we met Fabio als winnaar en zelf als derde mag eindigen, mag je spreken van een super mooie dag voor het hele team. Nee, dit kwam allemaal perfect uit’, aldus de coureur uit de continentale equipe van SEG Racing Academy. ‘Ik heb met de vierde plaats op de tijdrit en de derde plaats op de weg bewezen weer op hoog niveau te zitten. Er komen nog veel mooie wedstrijden aan zoals een rittenkoers in Aosta Italië, een klimtijdrit, Norg, Emmen en Olympia’s Tour om deze in de vorm waarin ik verkeer te verzilveren."

 

Foto: © Sportfoto

1 39 Fabio Jakobsen Heukelum SEG Racing Academy 3:49:30

2 24 Stef Krul Tjalleberd Metec TKH Cycling Team 3:49:32 0:02

3 41 Hartthijs de Vries Kollum SEG Racing Academy 3:49:33 0:03

4 42 Julius van den Berg Purmerend SEG Racing Academy 3:49:38 0:08

5 58 Pascal Eenkhoorn Genemuiden BMC Development Team 3:50:10 0:40

6 64 Sjoerd Bax Almkerk GRC Jan van Arckel 3:50:15 0:45

7 25 Dylan Bouwmans Gemert Metec TKH Cycling Team 3:50:38 1:08

8 142 Jaap de Jong Lunteren Chambéry Cyclisme Formation 3:50:43 1:13

9 5 Justin Timmermans Hardenberg Baby Dump Cycling Team 3:50:43 1:13

10 21 Nils Eekhoff Rijsenhout Development Team Sunweb 3:51:05 1:35 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl