Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse proftitel is voor Sinkeldam

Zondag 25 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Ramon Sinkeldam  is Nederlands kampioen bij de profs geworden. De renner van Sunweb versloeg Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) nipt in de sprint. Derde werd uittredend kampioen Dylan Groenewegen.

Sinkeldam durfde na de millimetersprint niet te rekenen op de winst. "Ik kreeg het door via de oortjes en van de NOS, maar ik durfde niet te juichen. Wouter deed dat wel, hij leek zeker van zichzelf. Maar ik bleek het toch te zijn. In Emmen was ik er in 2015 heel dichtbij. Toen verloor ik van Niki Terpstra. Daarvan leerde ik wel dat  er geen automatismen zijn na een lange zware koers op een NK. Eigenlijk ging ik even iets te vroeg aan. Ik wilde goed door de laatste bocht komen, maar Lars Boom was nog weg in de slotfase. Dus ik had voor mijn gevoel geen keuze. Dan hoop je dat er niet nog tien man over je heen komen in de sprint, maar het bleek net genoeg. Het was een loodzwaar parcours, nog zwaarder dan ik verwacht had, na ruim tweehonderd kilometer zware koers. En het is dan geen sprint als in een andere wedstrijd. Het loopt omhoog en je krijgt hier misschien bij tien sprints wel negen andere winnaars. Nu heb ik het blijkbaar goed gedaan."

Voor Sinkeldam betekent het rood-wit-blauw niet dat hij nu met de vuist op tafel gaat slaan bij zijn Team Sunweb. "Ik voel mij prima in mijn huidige rol. Ik trek graag de sprints aan voor mannen die kunnen winnen in een WorldTour-wedstrijd. Voor mijn gevoel ben ik daar zelf niet snel genoeg voor. Met het rood-wit-blauw om de schouders ga ik dat weer doen in de Tour de France."

Een sprint lag niet direct voor de hand. Vanaf de eerste ronde ging een groep van twintig op avontuur met Koen Bouwman, Bert-Jan Lindeman, Robert Gesink, Albert Timmer, Tom Stamsnijder, Tim Ariesen, Berden de Vries, Boy van Poppel, Peter Koning, Robbert de Greef, Rene Hooghiemster, Ike Groen, Joey van Rhee, Jetse Bol, Jasper Hamelink, Lars van der Haar, Stan Godrie, Roy Eefting en Martijn Budding. Op 24 kilometer werden Bol en Gesink als laatste ingerekend. Daarna lieten mannen als Dylan van Baarle, Tom Dumoulin en Lars Boom zich in volle finale nog zien. Boom waagde in de slotkilometer een nieuwe aanval, maar die hield niet stand.

1. Ramon Sinkeldam (Sunweb), 2. Wouter Wippert (Cannondale-Drapac), 3. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), 4. Coen Vermeltfoort (Roompot), 5. Arvid de Kleijn (Baby-Dump), 6. Moreno Hofland (Lotto-Soudal), 7. Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), 8. Huub Duijn (Verandas Willems), 9. Jeroen Meijers (Roompot), 10. Elmar Reinders (Roompot)

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl