Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bouwman wil NK nog wel keer in Montferland

Maandag 26 juni 2017

Nederlandse kampioenschappen - Koen Bouwman was niet blij dat zijn ploeg uiteindelijk naast de proftitel greep op het NK Wielrennen in Montferland, maar de Achterhoeker van Team LottoNL-Jumbo had wel genoten onderweg.

Samen met ploeg- en streekgenoot Robert Gesink maakte de prof uit Ulft deel uit van een kopgroep van twintig die circa 200 kilometer lang vooruit bleef. "Het leek een goede ontsnapping te zijn en ik heb er lang in geloofd. We waren met drie namens de ploeg - met ook Bert-Jan Lindeman erbij - en bij de ploeg was er vertrouwen dat we met de goede mannen vooruit waren. Helaas hadden de andere teams minder vertrouwen in hun renners en werden we terug gehaald. Vervolgens lukt het niet om het af te ronden in de sprint. We kwamen hier om te winnen en dan is het ronduit balen als dat niet lukt."

Toch overheerst na afloop een positief gevoel. "Het was een geweldige ervaring om een dag lang vooruit te rijden op een parcours door je eigen streek. Ontelbaar vaak heb ik mijn naam horen roepen vandaag, ik heb echt genoten van dit NK in mijn eigen achtertuin. In het peloton heb ik heel veel positieve reacties gehoord over dit parcours en deze streek. Het zou daarom mooi zijn als het NK nog eens terug keert naar Montferland."

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl