Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WV Noord-Holland naar zevende zege NCK

Zaterdag 30 september 2017

Nederlandse kampioenschappen - WV Noord-Holland heeft voor de zevende keer het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten gewonnen. Met een tijd van 47.33 was men veruit de snelste.

De titel werd behaald door Natalie van Gogh, Amy Pieters, Chanella Stougje en Roxane Knetemann.

Jan van Arckel werd tweede, WV Noord-Westhoek derde.

Aan stand verplicht

WV Noord-Holland stond alle keren op het podium, naast de zevern zeges waren er ook een zilveren en bronzen medaille voor de ploeg van Raymond Rol. "We waren het min of meer aan onze stand verplicht" gaf Rol na afloop toe. "Maar je moet het wel doen. De weeromstandigheden waren zwaar, met regen en wind en de wegen waren glibberig. BIj het eerste punt hadden we maar zeven seconden voor, dus zaten we dicht bij elkaar. Maar toen we eenmaal op de dijk zaten konden de vier meiden echt los en toen liepen we uit. Voor ons als team is dit altijd een belangrijk evenement, mooi dat we hier weer als winnaars staan." 

In spoor olympisch kampioene

De bronzen medaille van de Noordwesthoek was verrassend. In het spoor van olympisch kampioene Anna van der Breggen volgden twee junior-vrouwen en een nieuweling-meisje. "Stiekem hadden we hier op gehoopt" erkende Van der Breggen. "Dit geeft perspectief voor de komende jaren. De jonge meiden hebben het heel goed gedaan, mooi dat we hier samen op het podium staan. En dat ik hier - net als vroeger - Henk van Dijk weer als ploegleider had."

foto (c) Sportfoto-Dick Soepenberg

1. WV Noord-Holland, 2. GRC Jan van Arckel, 3. WV Noord-Westhoek, 4. WV De Kannibaal, 5. WTC De Amstel, 6. WV Avanti, 7. Restore Cycling, 8. ARenTV De Adelaar, 9. WV Het Stadion, 10.KWC Kampen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl