Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NCK: titel mannen gaat naar De Volharding

Zaterdag 30 september 2017

Nederlandse kampioenschappen - De Volharding is in Dronten Nederlands Club Kampioen geworden. De Utrechtse verenging - met profs Wilco Kelderman en Jos van Emden aan boord - onttroonde De Jonge Renner in Dronten.

De Volharding, verder met Luuc Bugter, Jarno Gmelich Meijling, Marten Kooistra en Mitchell Mulhern - realiseerde in de stromende regen een tijd van 59 minuut 44.  De Jonge Renner werd tweede op bijna een minuut. Westland Wil Vooruit werd derde. NWV Groningen en DTS maakten de top 5 vol. De organiserende vereniging De IJsselstreek werd negende.

Wilco Kelderman stond een kleine twee weken geleden met Sunweb als winnaar van de WK Ploegentijdrit op de hoogste trede van het podium, nu deed hij dat met zijn vereniging op het NCK. "Als junior heb ik ook een aantal keren gereden voor mijn club toen nog in Hoogezand-Sappemeer. Ik zag dat deze datum paste in mijn schema, want als je eerlijk bent gaan ploegverplichtingen voor, en wist dat we een kans hadden met een sterk team. Ik had nog even gehoopt dat mijn broer Martin mee zou doen, maar dat ging helaas niet door. Toch was het mooi om erbij te zijn, zeker nu we - en ook nog ruim - gewonnen hebben."

De Volharding won ook in de B-categorie.

Foto: © Sportfoto

1. UWTC De Volharding, 2. De Jonge Renner, 3. Westland Wil Vooruit, 4. NWV Groningen, 5. ZWC DTS, 6. WV Schijndel, 7. Willebrord WV, 8. Restore Cycling, 9. De IJsselstreek, 10. DRC DE Mol


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl