Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mathieu van der Poel wint NK Veldrijden

Zondag 14 januari 2018

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel heeft het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor elite op zijn naam gebracht. Het was voor de Europees kampioen de vierde zege op rij bij de profs.

Van der Poel kende een mindere start, maar wist zich snel te herpakken. Met zijn solo maakte hij zijn favorietenrol waar. Lars van der Haar eindigde op een tweede plek, David van der Poel eiste het brons voor zich op. Mathieu van der Poel toonde zich tevreden. "Met het feit dat ik weer Nederlands kampioen ben, maar ook met mijn vorm. Ik ben net terug van een trainingsstage en het is goed om te merken dat de conditie goed is. Ik miste alleen mijn start wat, mijn voet schoot uit mijn pedaal en mijn ketting liep eraf. Toen ik weer aansloot, was ik niet van plan om aan te vallen. Maar mijn broer David die voor me reed - stapte af om te lopen - en ik kon daar doortrekken. Daar sloeg ik een kloof die te groot was om niet te gebruiken. Toen was het een kwestie van geconcentreerd blijven, want dat was hier in de modder wel nodig." 

Lars van der Haar was ook tevreden. Hij miste door ziekte enkele wedstrijden. "Ik heb vooral veel gerust, maar het lichaam lijkt goed hersteld. Al komt de echte test natuurlijk pas later de komende weken, als we wereldbekers rijden in een internationaal veld. Maar het zou mooi zijn als ik de stijgende lijn kan doortrekken richting het WK in Valkenburg." 

Joris Nieuwenhuis werd nationaal kampioen bij de beloften. In de slotronde wist hij Kelvin Bakx (zilver) en Thymen Arensman (brons) af te schudden. "Deze opsteker kan ik wel gebruiken" zei de wereldkampioen bij de beloften, verwijzend naar de beenblessure die hem parten speelt. "In dit seizoen had ik nog twee belangrijke doelen aangekruist. Dit Nederlands kampioenschap in Surhuisterveen en het wereldkampioenschap in Valkenburg. Mooi dat ik hier het strijdtoneel alvast verlaten kon met een nieuwe nationale titel."

 

foto: Sportfoto-Dick Soepenberg

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl