Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Kerspelen is voor Vermeulen

Zondag 10 juni 2018

Clubcompetitie - De Wadro Ronde van de Kerspelen voor mannen heeft een zege opgeleverd voor Jeff Vermeulen.

Die won de massasprint in Harkema en bezorgde VolkerWessels Merckx de tweede zege op rij nadat Jelle Wolsink won in de Parel van de Veluwe.

Competitieleider Jesper Rasch werd tweede en verstevigde daarmee zijn leidende positie. Hartthijs de Vries eindigde als derde.

Het was een levendige koers, waarin met name Arjan Arentsen (IJsselstreek), Harthijs de Vries (NWV Groningen) en Jelle Wolsink (VolkerWessels Merckx zich actief toonden, maar een sprint met een grote groep was niet te vermijden. Een massasprint was het echter niet, omdat het peloton brak.

 

Vermeulen was aan zijn eerste zege van het seizoen toe. In de Omloop van de Veenkoloniën ging hij vroeg in het voorjaar nog in de fout, stak te vroeg zijn armen omhoog en zag Jesper Rasch profiteren. Maar nu was de zege overduidelijk. "Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik dit al zou kunnen, Ik ben ziek geweest dit jaar en merk dat ik als oudere renner daar niet zomaar van hersteld ben. Mijn mikpunt was eigenlijk pas het NK in Philippine, waar ik voor de nationale titel bij de elite-zonder-contract wil gaan, maar ik ben toch vroeger in vorm dan verwacht. Misschien geldt dan toch voor een sprinter dat hij altijd sprinten kan, ook als het gevoel nog niet helemaal super is."

Plan Wolsink

Toch zou Vermeulen - na een uitval van zijn ploeggenoot Per Wiggers - eigenlijk de sprint aantrekken voor Jelle Wolsink. "Maar die verraste iedereen door op zevenhonderd meter voor het einde weg te rijden. Dat was te vroeg en het peloton sloot aan. Het gaf mij een mooi mikpunt om erover heen te komen. Ik durfde niet te vroeg te juichen na wat er in Veendam gebeurde eerder dit jaar, maar ik geloof dat het toch met ruim verschil was."

Jesper Rasch kon wel leven met de afloop: "Ik kom altijd naar wedstrijden om te winnen en een goede uitslag te behalen. Maar als ik bij de eerste drie eindig, ben ik altijd blij. Dit is goed voor mijn klassement" aldus de renner van West-Frisia die ruim aan de leiding gaat in de clubcompetitie.

Nummer drie Hartthijs de Vries was ook content. "Ik heb geprobeerd een aantal keren weg te komen, maar dat lukte niet. In de sprint zouden we voor mijn NWVG-ploeggenoot Bjorn Bakker gaan, maar toen het peloton in twee stukken brak, was ik als enige nog mee in de eerste groep. Of ik achteraf te aanvallend heb gekoerst? Als ik niet had aangevallen, had ik Jeff Vermeulen ook niet verslagen."

1 63 Jeff Vermeulen Exloo VolkerWessels Merckx Cyclingteam 3:37:41 2 19 Jesper Rasch Zandvoort West-Frisia 3:37:41 3 39 Hartthijs de Vries Kollum NWVG-FILA-Cyclingteam 3:37:41 4 15 Arjan Hofman Nunspeet Sensa-Kanjers voor Kanjers 3:37:41 5 2 Rob van Broekhoven Roosendaal WV De Jonge Renner 3:37:41 6 17 Wiebe Scholten Dieren Sensa-Kanjers voor Kanjers 3:37:41 7 61 Jelle Bootsveld Heino VolkerWessels Merckx Cyclingteam 3:37:41 8 69 Robin Lowik Vriezenveen Krush-WV IJsselstreek Cyclingteam 3:37:41 9 139 Mitchell Huenders Veenendaal Mooi Jong Cycling Team HSK Trias 3:37:41 10 28 Nick van der Meer Honselersdijk Westland Wil Vooruit 3:37:41 11 127 Arne Peters Beekbergen A.R. & T.V. de Adelaar 3:37:41 12 57 Niels Boele Leiden AW Groep - SwABo Cyclingteam 3:37:41 13 65 Jelle Wolsink Hengelo (o) VolkerWessels Merckx Cyclingteam 3:37:41 14 1 Martijn Dijkstra De Knipe WV De Jonge Renner 3:37:41 15 74 Steven Willemsen Groningen WV de Kannibaal 3:37:41  

Foto: © CyclingOnline.nl

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl