Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale titel elite-zonder-contract voor Pieters

Zaterdag 23 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlands Kampioenschap voor elite-zonder-contract in Philippine is gewonnen door Roy Pieters.

In de massasprint bleef de renner uit Zwanenburg Jeff Vermeulen ( tweede) en titelverdediger Hans Dekkers (derde) voor.

Pieters: "Ik zat in de laatste kilometer nog vrij ver van achteren, zag een jongen van Trias (Stefan Wolffenbuttel, DR) voor me rijden en ben hem vervolgens als een goed mikpunt achterna gereden. Toen Hans Dekkers naast me kwam rijden ben ik gaan versnellen en heb het tot aan de streep gehouden’’, analyseerde de dolgelukkige Roy Pieters zijn winnende race. ‘’Terwijl de net 29 jaar geworden Noord-Hollander handen tekort kwam om de felicitaties van onder andere zijn vader en verzorger Peter (baancoach in België) in ontvangst te nemen liet hij weten dat het precies twintig jaar geleden was dat hij kampioen van Nederland op de weg was geworden. ‘Dat was in 1998 in categorie 1, mooi hè.’’

De koers over ruim 166 kilometer door het fraaie polderland van Zeeuws-Vlaanderen werd in de eerste ronde al meteen hard gemaakt, toen Gert Jan Bosman (VolkerWessels-Merckx), Patrick Bos (WTC De Amstel), Robin Löwik (De IJsselstreek), Wessel Piersma (Stormvogels Veendam), Rens te Stroet (Sensa-Kanjers voor Kanjers) en Daan Switters (UWTC De Volharding) het avontuur zochten. Achtereenvolgens Harry Sweering (West Frisia), Daniel Langereis (WTOS Delft) en Coen Onderwater (De Bollenstreek) konden hun karretje nog net aanpikken. De negen leiders kregen een maximale voorsprong van 2.15 minuten. Nadat Coen Onderwater na 125 kilometer als eerste uit de kopgroep moest afhaken, streek het jagende peloton onder aanvoering van De Jonge Renner neer op de leiders, waarop het spel opnieuw kon beginnen. Thuisrijder Hans Dekkers wilde zijn trui in zijn achtertuin met hand en tand verdedigen en probeerde samen met Stefan Wolffenbuttel (HSK Trias/Mooi Jong) een gat te slaan, maar het duo kwam niet verder dan vijftien seconden en ook een poging van de Limburger Pim Erren (De Jonge Renner) kreeg geen groen licht van het attente peloton. De massasprint was aanstaande. Het massaal toegestroomde publiek zag in de zonnige Kasteelstraat in de massasprint Roy Pieters na het passeren van de streep uit zijn dak gaan, gevolgd door de diep teleurgestelde Jeff Vermeulen en Hans Dekkers. ‘’Ik ben een kleine drie weken samen met mijn vriendin naar Spanje geweest, heb daar goed kunnen trainen. Ik mocht niet starten op het NK-tijdrijden, dus had ik veel zin in het NK. Toch voelde ik me vooraf niet goed, had in de eerste ronde ook nog pech met een aflopende ketting. Het goede gevoel kreeg ik vreemd genoeg pas tijdens de sprint in de laatste kilometer. Toen ik naast die jongen van Trias (Stefan Wolffenbuttel) kwam, voelde ik dat ik het zou halen.’’ Roy Pieters, die kan terugzien op een zwaar en mooi baanseizoen met WB-wedstrijden in onder meer Polen, Manchester en Minsk en Zesdaagsen van Londen, Gent, Rotterdam en Bremen, gaat zich stilaan weer voorbereiden op het nieuwe baan seizoen. ‘’Het WK in Apeldoorn viel voor mezelf zwaar tegen, zeker met al die medailles die we met de Nederlandse ploeg hebben behaald. We gaan nu weer trainen op de baan, m’n rust pakken en criteriums rijden, zoals aanstaande donderdag in Honselersdijk.’’

Vermeulen baalde duidelijk van de verloren race. “Ik kwam hier om het rood-wit-blauw te winnen, zo’n kans krijg ik wellicht nooit meer. Ik voelde me de snelste van het pak, maar ik zat ingesloten. Pas op 200 meter viel er een gat waar ik in kon duiken. Ik dacht eerst dat ik derde was, maar tweede is nog erger voor iemand die had willen winnen.” 

Hans Dekkers kon er beter mee leven. "Natuurlijk is het jammer om die rood-wit-blauwe trui te moeten afstaan, maar Roy Pieters reed een sterke sprint en was duidelijk de sterkste. Hij ging vroeg aan en we konden er niet meer overheen komen. Achteraf zat ik misschien aan de verkeerde kant gezien de wind, maar dat doet niets aan de zege van Roy af."

1. Roy Pieters (Illi Bikes), 2. Jeff Vermeulen (VolkerWessels-Merckx)), 3 Hans Dekkers (Team Shifting Gears), 4. Stefan Wolvenbuttel (HSK Trias), 5. Jelle Wolsink (VolkerWessels-Merckx), 6. Jos Koop (TWC Tempo), 7.  Robin Lowik (IJsselstreek), 8. David van Eerd (ZRTC Theo Middelkamp), 9. Patrick Bos (De Amstel), 10. Daan Meijers (De Jonge Renner), 11. Lehvi Braam (TWC Tempo), 12. Adrie Lindeman (NWV Groningen), 13. Mark Prinsen (Friesche Leeuw), 14. André Luijk (WV Eemland), 15. Kevin Willemsen (DTS)

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl