Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rood-wit-blauw junior-vrouwen voor Hoolwerf

Zaterdag 23 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - De nationale titel bij de junior-vrouwen ging naar Cathalijne Hoolwerf. De renster van APB won de sprint van tien koploopsters.

Eva Bijwaard werd tweede, Lonneke Uneken kwam als derde over de meet.Een kopgroep van tien maakte de koers met Rozemarijn Ammerlaan, Eva Bijwaard, Ilse Grit, Cathalijne Hoolwerf, Britt Knaven, Sofie van Rooijen, Isabel Tambach, Sylvie Swinkels, Lonneke Uneken en Rosalie van der Wolff.

De APB-formatie van Kelvin Dekker was met vijf op tien rensters goed vertegenwoordigd van voren. Om beurten vielen de rensters van dit team aan, maar toch werd het een sprint. Hoolwerf zorgde dat de zege toch naar de door Servais Knaven en Sky gesteunde ploeg ging. 

‘’We hebben als ploeg heel goed gereden’’, deelde Cathalijne Hoolwerf de overwinning met haar ploeggenoten. ‘We wisten dat we de koers moesten dragen, hebben het initiatief ook genomen door de koers in de wind en op de kasseien open te breken. We zaten met tien vooruit, waarvan vijf van ons (verder Rozemarijn Ammerlaan, Britt Knaven, Silvie Swinkels en Rosalie van der Wolf, DR). Ik had nog gehoopt dat iemand vooruit zou komen, maar toen dat niet lukte hebben wij als ploeg kop over kop het tempo met demarrages hoog gehouden. Dat was voor mij de ideale situatie om het in de sprint af te maken. We hebben een mooie ploeg waar iedereen wat voor elkaar over heeft’’, aldus de kersverse juniorenkampioen van Nederland.

De renster van de opleidingsploeg van manager Servais Knaven en ploegleider Kelvin Dekker werkt na het NK-tijdrijden aanstaande woensdag in Bergen op Zoom toe naar het EK in Tsjechië en het WK in Innsbruck. ‘’Binnenkort wordt de selectie voor het EK-weg bekend gemaakt en hoop dat ik er bij mag zijn, evenals later het WK in Innsbruck.’’ De renster uit Eemdijk kijkt met haar VWO-diploma op zak ook uit naar de overstap naar de beloften. ‘’De overstap op nationaal niveau valt wel mee, maar de overstap van juniore naar belofte op internationaal niveau is een mooie uitdaging.’’ Ploegleider Kelvin Dekker keek met trots naar zijn feestvierende meiden. ‘’Je maakt vooraf een plan, hoop dat dit uitkomt, zit dan met vijf meiden in de kopgroep. Alles ging dus volgens plan, maar dan nog heb je geen zekerheid, je komt in goede positie voor de sprint en dan blijft het nog onzeker. Maar als het dan uiteindelijk wordt afgemaakt, dan mag je met recht spreken dat het plan is uitgekomen. Nu kijken we uit naar het NK-tijdrijden (woensdag, DR), Watersley Sittard, een klimkoers in de Ardennen, de Boels Ladies Tour en ook het NCK staat bij ons hoog aangeschreven’’, besloot de trotse Kelvin Dekker.

Bijwaard moest na afloop even de teleurstelling verbijten. "Ik was er dichtbij en dan baal je natuurlijk als je niet wint. Ik heb me lang afzijdig gehouden toen er werd aangevallen door de rensters van APB, maar schoof op het laatst mee met een aanval van Sylvie Swinkels. Daardoor kwam ik achteraf iets te vroeg op kop en kon Cathalijne er nog voorbij komen. "

Uneken kwam ook om te winnen. "Maar als eenlinge van De Peddelaars was het lastig om het af te maken. Je moest toch reageren op die uitvallen. Als je één van die rensters honderd meter geeft, zie je haar niet meer terug. Dat breekt je uiteindelijk toch op in de finale. Ik moet er maar vrede mee hebben, al was ik liever - net als twee jaar geleden bij de nieuweling-meisjes - kampioene geworden."

1. Cathalijne Hoolwerf, 2. Eva Bijwaard, 3. Lonneke Uneken, 4. Sylvie Swinkels, 5. Eline van Rooijen, 6. Isabel Tambach, 7. Ilse Grit, 8. Rosalie van der Wolf, 9. Britt Knaven, 10.Rozemarijn Ammerlaan

Foto: © Sportfoto

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl