Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rood-wit-blauw junioren voor Kroonen

Zaterdag 23 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - Max Kroonen is Nederlands kampioen bij de junioren geworden. Wessel Krul werd tweede, Tim Marsman werd derde.

Samen met Casper van Uden en Axel van der Tuuk reden zij steeds maar maximaal een halve minuut voor het peloton uit. Toch hielden de drie renners van Forte, Van Uden (Koninklijke Balen), en Kroonen (Willebrord WV) stand tot het eind. Waarmee de mannen op het podium de medailles bepaald niet gestolen hadden. Zeker als je meetelt dat Kroonen en Marsman ook al in een vroege kopgroep zaten, waar uiteindelijk de groep met vijf vluchters uit weg bleef.

Kroonen was de afgelopen jaren een vaste waarde voorin de uitslagen van het nieuwelingen- en juniorenpeloton. "Maar dit jaar had ik nog niet gewonnen, mooi dat het uitgerekend hier lukt. We zijn er met z'n vijven voor blijven rijden, omdat het peloton ons op de hielen zat was er ook geen tijd om spelletjes te spelen. Ik wist dat ik in principe een goede kans had in de sprint, maar na een lange koers kon ik het ook daadwerkelijk afmaken. Van Uden ging aan en vanuit zijn wiel kon ik zomaar naar de zege sprinten. Ik ga genieten van die rood-wit-blauwe trui."

Wessel Krul uit Enkhuizen had alles gegeven, zat zijn teleurstelling aan de kant van de weg met kramp te verwerken. ‘’Je bent de eerste verliezer’’, sprak de coureur uit het Forte U19 Cycling Team zijn teleurstelling uit. ‘’We waren met vijf man vooruit, het draaide goed, maar in de finale heb ik alles geprobeerd om met rappe mannen als Max Kroonen en Casper van Uden weg te springen. Ik zou niet weten wat ik anders had kunnen doen, maar dit is echt balen. Ik wist ook dat Max rap was. Ik zit met Max en Tim op de CSE (Centre for Sports & Education, DR) in Zwolle in dezelfde klas, we trainen ook met elkaar. Ik heb nog geprobeerd te springen, maar de kramp schoot in m’n benen. Ik had overigens verwacht dat Casper van Uden zou winnen, hij reed zo sterk’’, aldus de winnaar eerder in het seizoen van de Belgische Omloop de Drie Provinciën. 

Marsman sprak van een bronzen medaille met een zoet/zure nasmaak. "Ik was aardig kapot op het laatst. Samen met Max maakte ik ook al deel uit van een eerdere kopgroep, dus we hadden er een zware koers op zitten. Meer dan dit zat er niet in. Maar natuurlijk win je liever het goud als je zo dichtbij bent. Ik heb een goed seizoen achter de rug, maar rugklachten speelde me de afgelopen weken parten. Daarmee was de voorbereiding niet ideaal en moet ik maar vrede hebben met brons."

1. Max Kroonen, 2. Wessel Krul, 3. Tim Marsman, 4. Axel van der Tuuk, 5. Casper van Uden, 6. Enzo Leijnse, 7. Olav Kooij, 8. Nick Brabander, 9. Melvin Lindelauf, 10. Mauro Spapen


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl