Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel hoopt op zware en open wedstrijd op NK

Donderdag 28 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel versloeg onlangs Nacer Bouhanni  in de Ronde van (Belgisch) Limburg, maar het is niet zijn bedoeling om op het NK in Hoogerheide bij voorbaat op een sprint met onder anderen Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen af te steven. “Ik wil er een harde strijd van maken.”

Van der Poel onderbrak een trainingsstage om in zijn eigen regio van start te gaan op het NK op de weg. En starten doet hij nooit met de intentie van meerijden. “ Uiteraard start ik met ambitie op dat NK, anders had ik beter nog wat langer op stage gebleven. Toch zal vooral het koersverloop van belang zijn. Heel wat ploegen zijn met aardig wat manschappen en zullen dus proberen om de wedstrijd gesloten te houden. Maar daar wil ik misschien wel een stokje voor steken. Ik wil koersen en nog eens koersen en dan proberen om er in de finale nog een knap resultaat uit te halen. Ik denk dat ik bovendien niet de enige ben die baat heeft bij een zware en vooral open wedstrijd.” 

Eerder dit jaar boekte Mathieu van der Poel één van zijn vele zeges van het veldritseizoen 2017-2018 op de aankomststraat van de nationale titelstrijd op de Brabantse Wal. Toen won hij de GP Van der Poel en was ook de eindzege in de wereldbeker binnen op bijna exact dezelfde plek. “Ik ken de omgeving uiteraard erg goed. Juist omdat dit NK in de buurt is, heb ik besloten om het toch te betwisten. Ik ken de omloop nog niet perfect, maar dat zal wel geen probleem vormen. Ik weet al dat het vijftien rondes zijn, dat is ook al iets hé.”

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl