Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Berg viert titel en overstap profs

Zaterdag 30 juni 2018

Nederlandse kampioenschappen - Julius van den Berg (SEG) is op de Brabantse Wal Nederlands kampioen bij de beloften geworden.

Dubbel feest voor de Noord-Hollander, want hij gaat vanaf dit najaar voor EF-Drapac rijden. Hij heeft onder andere de BinckBank Tour op zijn programma staan.

Zilver was voor SEG-renner Marten Kooistra, brons naar Oscar van Wijk (Destil-Parkhotel). De laatste rekende in de slotfase af met Dylan Bouwmans en een zeer actieve Nils Shinschek.

Julius van den Berg sloot zijn beloftenperiode af zoals hij wilde. "Op het NK Tijdrijden en de tijdrit in Emmen greep ik naast de winst en daardoor ging ik toch wel even aan mezelf twijfelen. Ik ben dan ook heel blij met de manier waarop ik hier de titel grijp. Er wordt soms wat afwachtend gekoerst op een NK, maar ik wilde direct voor strijd zorgen." 

De Noord-Hollander won dit jaar de Ronde van Noord-Holland en de Midden-Brabant Poort Omloop en zette de kroon op een mooi seizoen. "We hebben als team de favorietenrol waargemaakt. Ik heb heel veel zin in het nieuwe profavontuur, al is het jammer dat ik dan minder in mijn rood-wit-blauwe trui kan rijden. Maar dat nadeel weegt niet op tegen de voordelen in dit geval."

Marten Kooistra kon goed leven met zijn zilveren medaille. "Julius is een jaar ouder en een jaar sterker, hij staat gewoon verder in zijn loopbaan. Nadat hij was weggereden ben ik in de aanval gegaan, maar ik reed nooit voor het goud. Ik weet hoe hard Julius rijdt en wist dat ik hem niet terug zou zien. Zilver was het hoogst haalbare voor mij in deze wedstrijd en omdat dit achter een ploeggenoot was kon ik er prima mee leven." De tweede plek op het NK was het hoogtepunt in een prima seizoen. "Ik won de Ronde van Zuid-Holland en was derde in de Eschborn Frankfurt voor beloften. Maar ik moet nog een stap zetten wil ik zover zijn als Julius van den Berg. Daar heb ik ook nog een jaar voor."

Oscar van Wijk stelde zich tevreden met de derde plaats. ‘’Het was onder deze omstandigheden heel zwaar, had echter niet het idee dat er volle bak werd gereden, maar elke inspanning onder deze warme weersomstandigheden kwam hard aan’’, stelde de 20-jarige coureur van Destil-Parkhotel Valkenburg. ‘’Ik was minder snel moe, maar die twee (belofte kampioen Julius van den Berg en Marten Kooistra, DR) waren gewoon te sterk. SEG had een goed blok. Toen Julius demarreerde wist ik dat het moeilijk zou worden om voor de overwinning te rijden. Ik heb het wel geprobeerd, maar ben blij met de derde plek. Ik ben ook blij voor Julius. Wij trainen altijd samen en dan is het heel speciaal dat je met je beste vriend in de kopgroep mag zitten.’’ 

Michel Cornelisse was superblij met de verrichtingen van zijn team. ‘’Kijk hoe die mannen het kampioenschap meebeleven’’, wees de ploegleider van SEG Racing Academy naar zijn renners, die de huldigingen van hun ploeggenoten Julius van den Berg en Marten Kooistra meebeleefden. ‘’Alle 25 ploegen maken vooraf een plan. Het plan heeft bij ons gewerkt. Wij waren geacht de koers te maken en namen dan ook het initiatief. Het initiatief hebben we nooit meer uit handen gegeven. Als je koerst om te winnen, maar verliest, dan kan je de strijd met opgeheven hoofd verlaten. Maar nu win je deze’’, wees Cornelisse nogmaals naar zijn manschappen.

 

1 5 van den Berg, Julius Seg racing Academy 3:50:36

 2 7 Kooistra, Marten Seg racing Academy 3:51:20 0:44

 3 22 van Wijk, Oscar Destil-Parkhotel Val 3:52:01 1:25

 4 10 Bouwmans, Dylan Metec tkh C.T. z.t.

 5 87 Sinschek, Nils WV de Jonge Renner 3:52:05 1:29

 6 48 Meeuwisse, Melle GRC Jan van Arckel 3:52:22 1:46

 7 12 van der Horst, Dennis Metec tkh C.T. 3:52:28 1:52

 8 127 de Rooij, Jesse West Frisia z.t.

 9 81 Bouwmans, Bryan WV de Jonge Renner z.t.

 10 36 Mengoulas, Alex Beat cycling Club z.t.


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl