Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint ook nationale titel MTB

Zondag 22 juli 2018

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel heeft een derde nationale oroftitel veroverd dit kalenderjaar. Na zijn zeges in het veld (Surhuisterveen) en op de weg (Hoogerheide) won hij het NK MTB in Apeldoorn.

Van der Poel duldde heel even het gezelschap van titelverdediger Michiel van der Heijden, Milan Vader en Hans Becking, maar was na die behoudende eerste ronde vertrokken om niet meer terug gezien te worden.

Becking en Van der Heijden streden een wedstrijd lang om de twee andere medailles. Het was Becking die het zilver won. Uittredend kampioen Michiel van der Heijden werd derde.

"Het is bijzonder om drie titels te winnen. In het veldrijden begin ik er al wel wat gewend aan te raken, mijn titel op de weg was heel bijzonder - ook omdat het dicht bij huis in Hoogerheide was - maar dit is ook een speciale titel. Het is mijn eerste MTB-titel, dat heeft altijd iets moois." Van der Poel koos zijn moment. "Ik wist dat ik op een bepaalde strook goed gas kon geven. Toen ik dat deed, was ik alleen. Vervolgens heb ik niet te veel risico genomen en mijn voorsprong enigszins intact gehouden. Dat was maar goed ook, want ik schoof op een gegeven moment onderuit. Maar ik had voorsprong genoeg gelukkig. Als het aan mij ligt, blijf ik de drie disciplines de komende jaren met elkaar combineren. Ze hebben allen hun charme. Of ik ook de BMX of de baan ambieer? Nee, ik denk dat ik het hier even bij laat."

Hans Becking moest genoegen nemen met zilver.  In de slotfase kwam Becking nog vrij dichtbij. “Ik was met Michiel van der Heijden in gevecht om het zilver en toen gingen we natuurlijk flink harder. Ik denk dat hij wel even schrok dat hij me nog om de bocht zag komen. Maar hij heeft de wedstrijd heel gecontroleerd gereden. Met twee flinke trappen was hij weer uit zicht, bij mij was het beste er wel af” aldus de voormalig Nederlands kampioen.

Michiel van der Heijden stond zijn nationale driekleur af aan Mathieu van der Poel. "Je start natuurlijk altijd met de hoop om te winnen. Hij kan ook lek rijden of andere pech tegen komen. Maar je weet ook dat het heel lastig is om Mathieu te verslaan. Hij legt de lat heel hoog voor de andere Nederlandse MTB'ers, maar dat is alleen maar goed. Op het laatste moment had ik het zwaar in mijn duel met Hans, ik zat tegen de kramp aan en toen kon ik een tempoversnelling van hem niet meer beantwoorden."

Foto: © Sportfoto/Jos Kafoe

NK MTB Elite:

1. Mathieu van der Poel, 2. Hans Becking, 3. Michiel van der Heijden, 4. Milan Vader, 5. Erik Groen, 6. David van der Poel, 7. Bas Peters, 8. erwin Bakker, 9. Marcel Lommers, 10. Christian de Graaf

NK MTB Beloften:

1. David Nordemann, 2. Marc Bouwmeester, 3. Kyle Agterberg, 4. Sam de Nijs, 5. Marten Hatjema, 6. Rob Gambon, 7. Max van Hoorne, 8. Menno Don, 9. Mart Muskens, 10. Roel van der Stegen

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl