Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roglic bezorgt Lotto-Jumbo nieuwe ritzege

Vrijdag 27 juli 2018

Tour de France - Primoz Roglic heeft de laatste Pyreneeënrit in de Tour gewonnen. De Sloveen bezorgde daarmee LottoNL-Jumbo een derde ritzege in deze Ronde van Frankrijk.

Met zijn uitval in de negentiende etappe - waarin hij in de afdaling afstand nam van de groep met Dumoulin, Gerrans en Froome - deed hij in meerdere opzichten een goede zaak.

Dankzij de boniseconden en zijn voorsprong passeert Roglic Froome in het klassement en loopt hij ook in op nummer twee Tom Dumoulin, die nog negentien seconden voorsprong heeft op Roglic.

Roglic won ook vorig jaar een etappe in de Tour de France. Hij probeerde op de Aubisque al een aantal keren afstand te nemen. Hij, Dumoulin en Thomas wisten toen al afstand te nemen op Froome, die echter met behulp van Bernal terug keerde in het eerste deel van de afdaling.

Dumoulin vond dat de motor een bepaalde rol speelde in het voordeel van Roglic. "Ik heb alle respect voor Primoz, maar hij rijdt weg op een recht stuk. Die motor moest achter ons rijden. Hij kan daar niets aan doen, hij rijdt weg. Ik zat strak in zijn wiel, ik begrijp er helemaal niets van."

Steven Kruijswijk staat in het algemeen klassement nu vijfde, nadat Nairo Quintana vandaag voorin weg viel.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl