Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jordi Talen nationaal studentenkampioen

Zondag 07 oktober 2018

Nederlandse kampioenschappen - class="MsoNormal">Jordi Talen is tijdens het kampioenschap van Nederland voor studenten (NSK) voor elite/beloften kampioen van Nederland geworden. De renner van UWTC de Volharding versloeg in de rit rondom de Willem-Alexander Roeibaan in Zevenhuizen in de massasprint achtereenvolgens Daan van Sintmaartensdijk (Alecto) en Matthew Overste (Alecto).

‘Deze overwinning is best lekker’, verklaarde Jordi Talen uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse. ‘Ik probeerde eerder in koers nog weg te komen, maar er stond te weinig wind om de groep op een lint te trekken. Met nog 25 kilometer te gaan trokken we met Daniel Langereis in een klein groepje hard door, maar zag dat het peloton op tweehonderd meter bleef hangen. Ik gokte er uiteindelijk op dat het een massasprint zou worden. Op het laatst reageerde ik tegen de wind in op een demarrage, zag Matthew Overste in de laatste bocht meekomen, maar uiteindelijk kon ik Daan (van Sintmaartensdijk, DR) en Matthew nog net voorblijven’, aldus analyseerde Jordi Talen zijn winnende race. De tweedejaars student Marketing & Management aan de Hogeschool in Rotterdam zal ook in 2019 blijven uitkomen voor de Utrechtse wielervereniging UWTC De Volharding. ‘Ik ben wel benaderd door enkele continentale teams, maar ik blijf gewoon bij de club. Ik wil vrij kunnen fietsen, zonder enige druk er achter. Ik wil met plezier mijn wedstrijden rijden, zoals in de klassiekers en in de criteriums. Dan komen de resultaten vanzelf.’

Marlies van der Lugt soleerde bij de amateur/belofte/elite/junioren-vrouwen naar de nationale studententitel. De Delftse uit de equipe van LRTV Swift liet daarbij haar metgezel Femke de Vries (NSWV Mercurius) uit Nijmegen achter zich. Marissa Baks (WV Avanti) uit Alpen aan den Rijn bleef in een zinderende sprint om de derde plaats Esmée Peperkamp (NSWV Mercurius) uit Didam voor.

Niels van Ekeren (Ver. Cycling Club Monkey Town) werd Nederlands Studenten Kampioen bij de amateur/sportklasse/junioren. De coureur uit het Zuid-Hollandse Rijswijk maakte deel uit van een kopgroep van acht man. In de sprint klopte Van Ekeren achtereenvolgens Luuk Schuurmans (USWV de Domrenner) uit Utrecht en de Amsterdammer Joris Maarleveld (WTC de Amstel).

Tekst: Dan Rolandus.

 


 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl