Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik wint NK puntenkoers

Zaterdag 29 december 2018

Track - Yoeri Havik heeft het NK puntenkoers op zijn naam gebracht. De renner van Vlasman wist dankzij een bonusronde een onoverbrugbare voorsprong bijeen te fietsen.

Jan Willem van Schip vermaakte opnieuw het publiek maar greep met zilver net naast de titel. Brons was voor Melvin van Zijl.

Havik erkende een hele kluif aan Van Schip te hebben gehad. "Jan Willem is echt van wereldklasse op onderdelen als deze. Ik had al snel door dat ik het in de sprints niet van hem kon winnen, de manier waarop hij die bleef winnen, was indrukwekkend. Daarom moest ik voor het nemen van ronden gaan. Na de eerste voelde ik dat er nog wat bij me opzat. Toen het me lukte om de tweede ronde te pakken, wist ik dat ik een goede kans maakte om voor de zege te gaan. Toen was het een kwestie van de koers controleren. De fase daarvoor was het lastigst."

Havik zag donderdag Joost van der Burg al goud pakken op de achtervolging en Stroetinga vrijdag winnen op de scratch. Daarmee won Vlasman tot nog toe alle duuronderdelen op dit NK voor mannen. "Het zou mooi zijn als Wim Stroetinga en ik dat zondag kunnen afronden met goud op de koppelkoers."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl