Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Locatie NK wegwielrennen 2019 bekend.

Zaterdag 05 januari 2019

Nederlandse kampioenschappen - De KNWU en Golazo hebben vandaag bij de Wooning Zesdaagse de locatie van het NK Wielrennen op de weg in 2019 bekend gemaakt.

Dit evenement vindt plaats in het Gelderse Ede,  waar men glooiend terrein belooft.

De gemeente was in de race voor het EK wielrennen, maar besloot voor het nationale kampioenschap te gaan.

Men ontvangt het NK tijdrijden op 26 juni, terwijl op 29 en 30 juni de kampioenschappen op de weg voor profs mannen en vrouwen en voor de beloften worden verreden.

"Het heuvelachtige landschap in en rond Ede is dé reden waarom het NK Wielrennen in Ede thuishoort. Door de hoogteverschillen en de mooie omgeving met paarse heide, uitgestrekte bossen en zandverstuivingen is er een uitdagend en prachtig parcours mogelijk" zegt burgemeester Rene Verhulst van Ede. 

Ede staat in 2019 in het teken van het herdenken van 75 jaar Airborne op de Ginkelse Hei in Ede. De komende weken zal organisator Golazo, samen met de gemeente Ede in nauw overleg met de KNWU en de Nederlandse wielerploegen, een parcours samenstellen rondom Ede.

Programma

Het NK Wegwielrennen wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden plaats voor beloften, vrouwen en mannen. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de elite vrouwen en beloften. Op zondag 30 juni strijden de elite mannen om de rood-wit-blauwe trui in de wegwedstrijd.

“Dit wordt het tweede jaar waarin we het NK samen met Golazo organiseren. Ook dit jaar gaan we er samen met de ploegen een mooi wielerfeest van maken voor alle wielerfans. Het moment in het jaar waarin al onze Nederlandse toppers in eigen land te bewonderen zijn! Met Ede als mooie centrale locatie zijn we dan ook heel blij. Naast een attractief parcours voor spannende wedstrijden is het verhogen van de fanbeleving een belangrijk speerpunt" zegt KNWU-directeur Thorwald Veneberg. Dimitri Bonthuis van Golazo voegt toe: "Naast de tijdrit en de wegwedstrijden organiseren we in Ede verschillende activiteiten voor het publiek. Zo kunnen recreatieve fietsers het NK parcours verkennen tijdens de NK toertocht. Rondom de wedstrijden zullen we samen met lokale horeca en diverse partners onder meer een mooi wielercafé voor het publiek opzetten.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl