Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel naar vijfde nationale titel op rij

Zondag 13 januari 2019

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel heeft zijn vijfde nationale titel op rij gewonnen. Nadat Corné van Kessel even aandrong, heerste de Europees kampioen als voorspeld.

Lars van der Haar eindigde als tweede, Corné van Kessel werd derde.

Ryan Kamp won bij de beloften. "Ik ben er heel blij mee" aldus de juniorenkampioen van vorig jaar. "Het begin van het seizoen was niet helemaal geweldig, maar de afgelopen weken ging het steeds beter. Ik was dan ook telkens de beste Nederlander in de uitslag. Maar het moet allemaal maar net lukken op de dag zelf. Dit is zeker het hoogtepunt van mijn seizoen, ik heb geen medailleverwachtingen van het WK, alles wat ik daar bereik is bonus.

Van der Poel: "Ik waan me nooit vooraf al zeker van een nationale titel, ook niet als ik de vier edities daarvoor gewonnen heb. Je kunt natuurlijk altijd met pech te maken krijgen en je moet je hoofd erbij houden op een toch lastig rondje, zeker op de gladde stroken in het weiland. Maar gezien het seizoen wist ik natuurlijk wel dat ik een goede kans zou maken. Het is ook wel een soort thuiswedstrijd voor me, ik train hier vaak in de buurt. Ik was ook met de fiets naar het parcours gekomen. Ik moet zeggen dat ik uitkijk naar de trainingsstage die volgt op dit NK en de cross van Otegem. De laatste weken ben ik niet in de supervorm waarin ik verkeerde na mijn vorige stage. In Spanje hoop ik de puntjes op de i te zetten die ervoor zorgt dat ik in optimale vorm aan de start sta van het WK in Bogense."


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl