Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jos Koop wint de Omloop van de Veenkolonien (+video)

Zaterdag 06 april 2019

Clubcompetitie - Jos Koop heeft de Omloop van de Veenkoloniën gewonnen. De renner van Tempo-Hoppenbrouwers stak in de finale over naar een kopgroep van acht en won de sprint in Veendam.

Arne Peters sprintte eveneens op het podium namens De Adelaar. Ramon van Bokhoven van De Jonge Renner werd derde.

Aden Petersen kreeg de prijs van de strijdlust.

Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Adrie Lindeman, Aden Paterson (John Deere-NWVG), Ramon van Bokhoven (De Jonge Renner), Sven Broekaart (West-Frisia), Joep Steinbusch (Groot-Amsterdam), Pieter Verhoeven (De Kannibaal) en Arne Peters (Merida-Adelaar) reden in het laatste koersuur weg uit het peloton, nadat daarvoor al eens een groep van achttien een serieuze poging waagde. Vanuit de achtergrond sloten in de straten van Veendam Jos Koop (Tempo-Hoppenbrouwers), Timo de Jong (VolkerWessels-Merckx) en Adriaan Botma (Cycling Team Fryslân) aan.

Koop wist vervolgens de zege naar zich toe te trekken in de straten van Veendam. "Ik moet echt De Jong en Botma bedanken dat ze me op sleeptouw hebben genomen, ik zat echt achter de krampen aan en was er nooit alleen bij gekomen. Toen we eenmaal aangesloten waren, heb ik puur gegokt op de sprint. Je hebt op zo'n moment geen idee wie de sterkste indruk maakte in de kopgroep, ik reed ook niet mijn ideale sprint. Maar het was genoeg om te winnen. Ik ben heel blij dat ik direct de eerste klassieker in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie win, al kan ik de trui volgende week niet verdedigen. Maar het zou mooi zijn als ik hoog kan eindigen in deze competitie."

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

EXTRA REACTIES

UITSLAG

STAND

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl