Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Veenendaal wint Parijs-Roubaix junioren

Zondag 14 april 2019

Nieuws - Hidde van Veenendaal heeft de junioreneditie van Parijs-Roubaix gewonnen. De voormalig Nederlands kampioen bij de nieuwelingen versloeg de Fransman Hugo Toumire in de sprint. Lars Boven werd derde.

Van Veenendaal plaatste zelf een aanval op de laatste kasseienstrook en kreeg de Fransman met zich mee. Daarachter wist Boven de Amerikaan Michael Garrison te verschalken in de sprint om de derde plaats.

"Dit is een zege waar ik heel blij mee ben" zei Van Veenendaal na de huldiging. "Ik heb onderweg twee keer volle bak moeten achtervolgen om terug te keren in de spits van de wedstrijd. Maar ik voelde me toch nog goed genoeg om aan te vallen in de finale. De Fransman sprong naar me toe en we werkten goed samen richting de finish en zagen dat de anderen niet meer zouden terug keren. Toen Toumire de sprint aan ging, merkte ik dat ik gemakkelijk mee kon en over had voor de sprint. Wat een wedstrijd om te winnen .... Mijn seizoen is nu al geslaagd met deze prachtige zege."

Ook Lars Boven was tevreden. "Ik had een aantal keren zelf geprobeerd aan te vallen, maar kreeg niet echt de ruimte. Vooraf had ik niet durven denken op het podium te kunnen staan, maar mijn benen waren super en ik bleef aardig gevrijwaard van pech. Nadat Toumire en Hidde weg waren gereden, reed de Amerikaan nog voor me. Ik dacht dat ik voor plek vier zou rijden, maar kon toch nog bij de Amerikaan aansluiten. Toen hij eenmaal op de baan in Roubaix nog zijn schoen strak trok, ben ik direct aangegaan. Dat was het moment. Ik ben heel content met deze derde plek in deze prachtige wedstrijd."

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl