Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alles over de parcoursen van het NK Wielrennen Ede

Dinsdag 16 april 2019

Nederlandse kampioenschappen - Het tijdrit- en wegparcours van het NK wegwielrennen in Ede is bekend. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is onderdeel van het NK tijdrit parcours. De wegwedstrijden voeren de beloften, elite-vrouwen en elite-mannen vanuit Ede door Bennekom en Wageningen.

Nederlandse Loterij heeft zich als hoofdsponsor en naamgever verbonden aan dit jaarlijkse wielerfeest.

Het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede wordt op drie dagen verreden. Op woensdag 26 juni vindt het NK Tijdrijden voor beloften, vrouwen en mannen plaats. Zaterdag 29 juni zijn de wegwedstrijden van de elite-vrouwen en beloften. Op zondag 30 juni strijden de elite-mannen om de rood-wit-blauwe kampioenstrui in de wegwedstrijd. Eerder werd al bekendgemaakt dat het NK plaatsvindt in het Gelderse Ede. De afgelopen weken heeft de organisatie samen met de ploegen, de betrokken gemeenten, de provincie Gelderland en de KNWU het parcours samengesteld.

Tijdritparcours door Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het parcours van de tijdrit gaat op woensdag 26 juni vanaf de Arnhemseweg in Ede richting Otterlo, op de Veluwe, en is voor de mannen 41,2 en voor de beloften en vrouwen 32,2 kilometer. Uniek is dat de mannen door Het Nationale Park De Hoge Veluwe rijden. De wegritten op zaterdag 29 en zondag 30 juni hebben een lokale omloop van 25,2 km. Na de start in Ede gaat het parcours via Bennekom voor de nodige hoogtemeters richting Wageningen en weer terug naar Ede voor de finish aan de Arnhemseweg in Ede.

Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede

Nederlandse Loterij slaat als partner van de Nederlandse Wielersport, samen met de KNWU, de gemeente Ede, organisator Golazo en de Nederlandse wielerploegen de handen ineen om op 26, 29 en 30 juni een mooi wielerfeest te creëren in het Gelderse Ede. ''De samenwerking sluit perfect aan bij ons gedachtegoed, waarin we sport en bewegen voor iedereen mogelijk willen maken. Zo kunnen naast de profs ook recreatieve fietsers het NK rijden.

PARCOURSEN

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nl



Eerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl