Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Sunweb met Kelderman en Dumoulin op NK Weg

Vrijdag 24 mei 2019

Nederlandse kampioenschappen - Tom Dumoulin en Wilco Kelderman rijden op zondag 30 juni het Nederlandse kampioenschap op de weg in Ede. Sunweb heeft de intentie om met alle beschikbare Nederlanders te starten bij de nationale titelstrijd.

Een welkom bericht voor de organisatie na het afzeggen van onder anderen voormalig kampioenen Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel.

Dumoulin en Kelderman keren na blessureleed in Ede terug in het peloton. Dit heeft Team Sunweb laten weten.

Kelderman liep bij een val in de Volta a Catalunya een sleutelbeenbreuk en een breuk in zijn nekwervel op. Pas onlangs mocht de voormalig Nederlands kampioen tijdrijden de training op de weg hervatten.

Tom Dumoulin aasde de afgelopen weken op de eindzege in de Giro d’Italia, maar moest de Italiaanse ronde na een val al in de eerste week verlaten met een pijnlijke knie. De Limburger moest zich daardoor noodgedwongen op nieuwe doelen richten. Met Dumoulin staat in Ede één van Nederlands succesvolste renners aan de start. Hij won in 2016 zilver op de Olympische Spelen, in 2017 de Giro d’Italia en de wereldtitel tijdrijden, werd afgelopen jaar tweede in zowel de Giro d’Italia als Tour de France en was in het verleden al meerdere malen smaakmaker in de wegwedstrijd van het NK.

Voor zowel Dumoulin als Kelderman geldt dat deelname aan het Nederlandse Loterij NK Wielrennen Ede goed past in hun voorbereiding op de tweede helft van het wegseizoen. Team Sunweb laat weten dat alle beschikbare Nederlandse Team Sunweb-renners van start gaan op de nationale titelstrijd.

Foto: © Sportfoto Sunweb was ook in 2018 met een grote afvaardiging aanwezig op het NK


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl