Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie Bladel is bang voor einde wedstrijd

Woensdag 12 juni 2019

National - De organisatie van de Acht van Bladel, Stichting wielerevenementen Het Snelle Wiel, hoopt nog op een verandering van standpunt of op hulp uit onverwachte hoek zo niet, dan wordt de komende 70e editie ook de laatste editie. l

Het besluit van de politie om de wedstrijd komend jaar niet meer te begeleiden, egt daarom een grijs randje om de 70ste editie van de Acht. "De derde etappe is teruggebracht naar een veredeld criterium, omdat de politie dit jaar al behoorlijk sneed in de begeleiding. Daar staat echter wel tegenover dat de tweede etappe een noviteit bevat. De start is niet in Bladel, maar in Lierop. Zustervereniging Solo tekent voor de organisatie daar. De tweede etappe zorgt voor een aangename afwisseling: andere wegen, andere knooppunten, andere scherprechters."

Het deelnemersveld is zoals gebruikelijk sterk te noemen. Teams uit België, Engeland, Duitsland en Frankrijk zorgen voor de internationale inbreng. In de Nederlandse ploegen treffen we namen aan als Hidde Veenendaal, Olav Kooij, Lars Homann, Ian Spenkelink en de Britse wereldkampioen veldrijden Ben Tulett die vorig jaar de tijdrit won. 

De Acht van Bladel begint op vrijdag 28 juni met een etappe over 109 kilometer. Op zaterdag volgt de tweede etappe vanuit Lierop (124 km), op zondagochtend de derde etappe over 91 km op een afgesloten parcours en in de middag de afsluitende tijdrit over 8,9 km. Zoals altijd zal de winnaar van goeden< huize moeten komen. Hopelijk wordt het niet de laatste winnaar.

Verder informatie is terug te vinden op:  www.achtvanbladel.nl

Foto: 8 van Bladel Het eindpodium van vorig jaarEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl