Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse titel junior-vrouwen voor Gerritse

Zaterdag 22 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - In Dongen heeft Femke Gerritse de nationale titel bij de junior-vrouwen veroverd.

In een sprint a deux versloeg de renster van WV Schijndel Ilse Pluimers (APB). Derde werd Pluimers' ploeggenote Sofie van Rooijen. 

Het peloton dunde steeds verder uit, maar echte uitvallen waren er niet. Jewel Paumen en Pien Limpens reden in de voorlaatste ronde even vooruit, maar werden tot de orde geroepen voordat de bel voor de ultieme omloop klonk.

Net toen het publiek in Dongen rekende op de sprint van een grote groep reden op twee kilometer van het einde Pluimers en Gerritse weg. Zij bleven het aanstormende peloton net voor. 

Gerritse had al eerder willen aanvallen, maar besloot uiteindelijk een alles-of-nietspoging te wagen in de laatste kilometers. "Na de kasseien zat iedereen er telkens door en dat was eigenlijk hét moment om het te proberen. Ik kreeg Ilse mee en ben de sprint van ver aangegaan. Te ver zeggen sommigen, maar ik haalde het toch maar mooi." De renster uit Rosmalen was twee jaar geleden kampioene bij de nieuweling-meisjes in 's-Heerenberg. Toen kwam ze over van de BMX. 'Inmiddels ben ik wel een echte wegrenster, dat heb ik wel bewezen. Ik hoop dit jaar - waarin het heel goed gaat - ook nog het EK en WK te mogen rijden."

Pluimers kampte met dubbele gevoelens na afloop. "Ik stond nog nooit op het podium van het NK, maar ik had natuurlijk liever het goud gewild. Ik zag Femke aangaan en reageerde direct. Even leek ik haar los te kunnen rijden, maar toen we gingen sprinten, wist ik dat het een lastig verhaal zou worden. Ik heb een mooi seizoen gehad, maar mijn zeges in de Omloop van Noord-West Overijssel en het Land van Bartje wist ik met een solo te winnen. Een sprint is niet echt aan mij besteed. De koers had dus nog iets harder moeten zijn, met iets meer wind of zo, maar al met al heb ik er toch een zilveren plak aan overgehouden."

Sofie van Rooijen uit Driel won de sprint van het peloton.  ‘’Het peloton viel op de kasseien in elke ronde uit elkaar. Na de kasseien werd er telkens superhard doorgetrokken waardoor de groep steeds kleiner werd. Toen Ilse en Femke gedemarreerd waren restte er voor mij niets anders meer dan te gaan voor de sprint van het peloton’’, analyseerde de renster van CC Pavé ’76 haar derde plaats. ‘’Het gaat ten opzichte van het begin van het seizoen weer goed, ben weer gezond. Ik kan nu weer volop trainen, rijd vrijdag in Ede, vervolgens een klimkoers en dan een driedaagse in België.’’ 

1. Femke Gerritse (WV Schijndel), 2. Ilse Pluimers (APB), 3. Sofie van Rooijen (APB), 4. Maike van der Duin, 5. Anna van Wersch, 6. Lieke Nooijen, 7. Berit Huiting, 8. Silke Smulders, 9. Shirin van Anrooij, 10. Puck Pieterse

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl