Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robin Lowik Nederlands kampioen in Dongen

Zondag 23 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - Robin Lowik is in Dongen Nederlands kampioen op de weg voor elite-zonder-contract geworden.

De renner van Allinq-De IJsselstreek reed net voor het ingaan van de slotronde weg bij Martijn Knol. De laatste zag Vermeer en Van der Meer aansluiten, maar het trio kon de renner niet bijhalen.

Van der Meer won namens VolkerWessels-Merckc het zilver, Vermeer pakte het brons.

Lowik, Van der Meer, Knol en Vermeer zaten in een kopgroep van dertien met ook Stefan Wolfenbuttel, Harry Sweering, Sjors Dekker, Jasper Schouten, Arjan Hofman, Wiebe Scholten en André Luijk.

Lowik had de afgelopen week al indruk gemaakt met zijn eindzege in het Wielerweekend Roden en in de tijdrit van Emmen was hij woensdag tweede voor onder anderen Dion Beukeboom en Nils Eekhoff. "Ik wist dat de vorm er was en had ook het scenario wel in mijn hoofd. Alleen kreeg ik eerst Knol mee. Die wilde ik kwijt, omdat ik dan beter mijn eigen tempo kon rijden. Ik wist dat de afstand - nog goed tien kilometer - moest lukken alleen. Als ik mijn wattages van Emmen zou halen, dan zouden ze het moeilijk krijgen mij terug te halen. Heel mooi om zo kampioen te worden. Als je dan bedenkt dat ik deze winter nog aan stoppen dacht... Ik blijk een laatbloeier te zijn. Hopelijk leiden mijn resultaten van de afgelopen week en deze trui ertoe dat ik een continentale ploeg vind."

Maar een ander belangrijk doel wacht woensdag al, als de nationale tijdrittitel voor clubrenners op het programma staat in Ede. "Ik zeg niet dat ik weer ga winnen, maar ik ga er wel voor. Geen laat feestje dus, maar even genieten van deze prestatie en dan gaat de knop al weer om."

Nick van der Meer was naar het NK voor elites zonder contract met grote ambities naar Dongen gekomen. De coureur van VolkerWessels-Merckx voldeed met een tweede plaats achter de ontketende Robin Löwik aan zijn doelstelling. ‘’Mijn doel was winnen, daar heb ik voor gereden door constant van voren te zitten en attent te blijven’’, stelde de Westlander. ‘’Het was een lastige koers met veel kappen en draaien en kasseien, een rondje dat mij wel lag. Toen er een mannetje of vijf waren vertrokken ben ik er met een groepje naar toegereden. De samenwerking in de kopgroep was van matig tot slecht. Ik vond het daarom bijzonder dat we nog zo’n groot gat hadden geslagen. De eerste aanval kwam van Robin Löwik en Martijn Knol, dacht niet dat het de juiste ontsnapping zou zijn. Ik gokte om te wachten, maar was al te laat. Löwik reed zo hard, hij reed Knol eraf. Toen ik met Vermeer bij Knol kwam, hoopte ik dat we met z’n drieën dichterbij zouden komen, maar hij was ontketend. Ik heb vervolgens op de kasseien snelheid gemaakt en heb nog een laatste poging gedaan om dichter bij Robin Löwik te komen’’, analyseerde de inwoner van Honselersdijk zijn race. ‘’Ik ging voor de overwinning, maar uiteindelijk mag ik niet zeggen dat de tweede plaats op een NK een slechte uitslag was.’’ Nick van der Meer solliciteerde met zijn race naar een contract in de continentale ploeg van Allard Engels in het seizoen 2020. ‘’Ik ben met ambities naar VolkerWessels-Merckx gekomen. Na een moeilijke seizoenstart ben ik momenteel bezig aan een aardige inhaalslag, dus gaan we het zien.’’

Tom Vermeer liet weten na overwinningen in een het criterium in Wernhout, een etappe in de Tour des deux Caps in Frankrijk en de districtstitel-Zuid goed in zijn vel te zitten. ‘’Ik wist dat ik in vorm was, maar als eenling is het altijd wachten en gokken op de finale en dan maar hopen dat je erbij kunt komen. Het zat even niet mee, want ik viel over twee ploegmaten van De Volharding waarbij ik mijn achtertube lek reed en een tik tegen mijn achilles kreeg. Het was lang wachten op een wiel, maar Wennekes heeft me achter de auto van SmarthDry/Eemland naar de groep gereden. Op zich kostte het niet veel energie, maar na zo’n val zit je toch niet lekker op de fiets. Half koers ben ik mee gesprongen en kwamen we met elf man vooruit te zitten. Dan hoop je op het podium. Nadat Robin Löwik was gedemarreerd probeerden we in het groepje van drie nog dichterbij te komen, maar het werd op de kasseien uiteindelijk man tegen man en mag ik blij zijn dat ik nog derde ben geworden’’, aldus de renner van Tops Antiek.

Tekst: Dan Rolandus en Roy Schriemer 

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

1. Robin Lowik, 2. Nick van der Meer, 3. Tom Vermeer, 4. Martijn Knol, 5. Jasper Schouten, 6. Sjors Dekker, 7. Wiebe Scholten, 8. Arjan Hofman, 9. André Luijk en Stefan Wolfenbuttel

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl