Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Vleuten ruim de beste op NK tijdrijden

Woensdag 26 juni 2019

Nederlandse kampioenschappen - Annemiek van Vleuten is winnares geworden van het NK Tijdrijden. De wereldkampioene bleef titelverdedigster Ellen van Dijk voor in Ede.

Brons was voor Anna van der Breggen.

Het was de vierde tijdrittitel voor Van Vleuten.

Manon de Boer werd kampioene bij de elite-zonder-contract.

Vorig jaar kende Van Vleuten niet haar beste dag en eindigde ze – ook in haar regenboogtrui – als vierde net naast het podium. De revanche was zoet bij het nationale kampioenschap tijdrijden in Ede, dichtbij haar woonplaats Wageningen. “Het was misschien wel mijn beste tijdrit ooit” stelde ze glimlachend vast, nadat ze zowel bij de tussenpunten als op de eindstreep veruit de snelste was gebleken. “De parcoursen in Innsbruck en Bergen – waar ik wereldkampioen werd - liggen me natuurlijk meer, maar het ging vandaag wel heel erg lekker. Ik voelde het bij het inrijden al, ik haalde heel gemakkelijk de wattages die ik vooraf wilde halen. Ik heb ook wel twee keer zo vaak op de tijdritfiets getraind in vergelijking met vorig jaar, was erop gebrand hier goed te presteren. Het was mijn eerste tijdrit van het jaar, een moment om in de regenboogtrui te rijden. Dat ik dan zo ruim weet te winnen, is heel fijn. We hebben altijd sterke concurrentie in Nederland en dan kan ik uit dit resultaat veel vertrouwen halen.”

Ellen van Dijk leverde het goud van vorig jaar in voor het zilver van dit jaar. “Ja balen natuurlijk. Maar ik voelde onderweg al snel dat ik niet met mijn beste tijdrit bezig was en dan wordt het een lange strijd richting de finish. Het zal veel beter moeten straks op het wereldkampioenschap, ik heb een aardige kloof te overbruggen in ieder geval.”

Anna van der Breggen had ook huiswerk mee. “Ik was niet supergoed voorbereid en trof hier ook een parcours dat me niet bepaald lag. Bovendien haal ik hier wel het nodige aan huiswerk uit voor de komende periode, dingen die beter kunnen, zo vaak rijd je geen tijdrit in wedstrijdverband. Maar natuurlijk was ik liever naar huis gegaan met een beter gevoel en een betere tijd.”

De Boer had een doel gemaakt van deze titelstrijd voor de elite-zonder-contract. "Ik had vooraf ingezet op deze dag inderdaad, ook gestimuleerd door mijn vriend Rick Ottema, die er echt in geloofde en me veel heeft gesteund in de voorbereiding. Ik heb expres veel tijdritten gereden in de voorbereiding, bij wielervereniging Snits bijvoorbeeld, maar ook expres enkele lange ritten tegen de klok omdat dit toch een lang NK was. Ik ben heel blij met de afloop en heel trots op deze trui."

1. Annemiek van Vleuten 31,8 km in 39.14, 2. Ellen van Dijk 1.35, 3. Anna van der Breggen 1.49, 4. Lucinda Brand 1.51, 5. Riejanne Markus 2.38, 6. Floortje Mackaij 2.41, 7. Amy Pieters 3.16, 8. Manon de Boer 4.09 , 9. Natalie van Gogh 4.16, 10. Maaike Boogaard 4.27, 11. Yara Kastelijn 4.35, 12. Minke Slingerland 4.45

 

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl