Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen grijpt nipt naast tweede zege

Woensdag 17 juli 2019

Tour de France - Dylan Groenwegen greep nipt naast de tweede dagzege in de Tour de France. De Amsterdammer werd op de lijn geklopt door Caleb Ewan.

De etappe vanuit Albi werd gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Een kopgroep kreeg maximaal drie minuten en werd in de laatste tien kilometer ingelopen. Mike Teunissen trok de sprint vroeg aan, waarna Groenewegen als eerste aan de sprint begon. Lang leek hij het te gaan halen, maar de Amsterdammer werd in extremis geremonteerd door Ewan.

“Soms win je en soms verlies je. Vandaag verlies ik”, aldus Groenewegen. “De vorige keer won ik met een half wiel, nu verlies ik met een half wiel. We namen vroeg het initiatief. Dat wilde ik graag. Ik zat in een ideale positie, maar ik voelde dat Mike niet langer meer door kon, dus ging ik de sprint aan. Er stond veel tegenwind. Het is jammer dat ik hier een paar millimeter te kort kom, maar ook dat is sprinten. Ik wist toen ik de sprint aanging dat het iets te vroeg was. Langer wachten ging niet, want dan komen ze van alle kanten over mij heen. Dit is balen want ik had graag gewonnen.”

“We namen volgens plan vroeg het initiatief en Wout en Amund waren heel sterk”, aldus lead-out Mike Teunissen. “We hoopten dat er nog mannen zouden inpikken, maar dat gebeurde niet. Daardoor moest ik mijn sprint al aangaan op achthonderd meter waardoor Dylan met die tegenwind iets te vroeg aan zijn sprint moest beginnen en het net niet kon afmaken.”

Cees Bol van Sunweb werd achtste. De eerstejaars prof was vooraf aangewezen voor de sprint, waar de ploeg eerder koos voor Michael Matthews. Bol was betrokken bij de val, die Terpstra noopte om op te geven.

Steven Kruijswijk bleef vierde in het klassement, waar in de top weinig veranderde.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl