Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

LOOK. Dat het altijd zomer mag zijn

Dinsdag 03 september 2019

Products - Getest! LOOK Fondo Tramontane fietsbroek en  Lightweight fietsshirt   Laten we eerlijk zijn, de meesten onder ons zullen bij het horen van het Franse merk LOOK niet meteen denken aan fietskleding. We kennen het merk, met het bekende Mondriaan logo, vooral als de  uitvinder van het klikpedaal en de overwinning van Greg Lemond in de Tour de France van 1986. De fietsen en pedalen van het Franse merk zijn sindsdien niet meer weg te denken uit het profpeloton en Look groeide uit tot een grote leverancier met fans over de hele wereld.

LOOK levert ook fietskleding. En wat voor! Ik mocht deze zomer een broek en shirt uit de Fondo serie testen en deed dat met veel plezier. Een maand lang fietste ik door Italië op mijn gravelbike, de perfecte manier om deze kleding eens goed aan de tand te voelen. Extreme omstandigheden, niet alleen qua weer, maar ook omstandigheden die veel vragen van de kleding.

'Fondo Tramontane fietsbroek'

De basis van iedere fietser is een goede broek. Ik kreeg de keuze tussen twee soorten broeken, de serie die speciaal gemaakt werd voor het snelle werk, voor de renner die hard fietst en wedstrijden meepakt en de serie die gemaakt is voor de renner die meer gaat voor comfort en plezier. Ik koos voor de laatste serie, de Fondo. En met succes, als ik de broek in handen heb weet ik meteen, dit is kwaliteit. De zeem voelt goed, de naden zijn mooi weggewerkt. En zo zit deze broek ook, perfect aansluitend en bij mijn (iets te zware) lijf passend. Als ik ermee ga fietsen wordt het beeld bevestigd, ik rij bijna alleen over onverharde paden en stroken en er is geen moment dat ik ongemak voel. Geen pijn in het achterwerk, geen zere spieren of slapend kruis. De broek heeft een heerlijke zeem die als een tweede huid past bij mijn zitvlak. Waren al mijn broeken maar als deze.

'Lightweight Sunrise fietsshirt '

Ook het shirt voldoet aan het eerste beeld dat ik heb bij het uitpakken. LOOK heeft me de 'Sunrise' versie van hun Fondo shirt gestuurd en zo ziet het er ook uit. De kleuren van de zonsopgang komen terug in het ontwerp dat van onder naar boven overgaat van rood naar geel. Het is daardoor een heel opvallend shirt, ik heb er echt plezier in om het aan te trekken en voel me extra zonnig als ik ermee rond fiets. Omdat het shirt bedoeld is voor warmere omstandigheden is heet Italië een goede plek om te testen. Wat meteen opvalt is dat de lichte stof erg goed ademt terwijl de pasvorm goed is, het shirt zit als gegoten. Ik ben gewend om shirts los te ritsen als het boven de 28 graden is maar dat is bij dit shirt niet nodig. Ik fiets moeiteloos met een dicht shirt tot temperaturen van rond de 36 graden. Dat is prettig, want een fietsshirt heeft natuurlijk de beste pasvorm als het gesloten gedragen wordt. Ik heb deze maand meerdere shirts bij me maar die durf ik met heel warm weer niet dichtgeritst te dragen.

Mijn conclusie na een maand in het zadel? Er zijn duizenden verschillende soorten en kwaliteiten fietskleding en LOOK valt duidelijk in de range van het betere soort, wat mij betreft kan het zich uitstekend meten met de grote merken. En dat voor hele redelijke prijzen, de Fondo Tramontane fietsbroek is te koop voor rond de 120 euro terwijl het shirt rond de 130 euro doet. Ik kan iedereen aanraden om deze kleding aan te schaffen.

Meer weten?Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl