Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blummel wint omloop finale clubcompetitie (+video)

Zaterdag 14 september 2019

Clubcompetitie - Robin Blummel heeft het tweede onderdeel gewonnen van de finale van de Nederlandse Loterij clubcompetitie in Noord-Holland. Hij won de omloop in Ursem.

De man van VolkerWessels-Merckx bleef in een sprint van dertien Sjors Dekker (John Deere-NWVG) voor. Ramon van Bokhoven (DJR) werd derde.

VolkerWessels-Merckx deed met drie man in een kopgroep van dertien goede zaken in Noord-Holland. Dat geldt ook voor Ramon van Bokhoven, die mee zat in de ontsnapping en zo virtueel de leiding neemt in de stand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie

Morgen wacht de renners nog een omloop in Enkhuizen.

Blummel wist in de ontsnapping van dertien ook zijn ploeggenoten Nils Wolfenbuttel en Max Kroonen mee. Naast Dekker en Van Bokhoven maakten ook Arjan Hofman (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Jarno Gmelich Meijling, Jordi Talen (Volharding), Maarten Vierhout (IJsselstreek) Daniel Luke (Dutch Food Valley), Koos Jeroen Kers (WPGA), Kelvin Kanen (Tempo Hoppenbrouwers en Rens Tulner (De Jonge Renner) deel uit van de kopgroep.

"Onze eerste prioriteit was de stand in de Nederlandse Loterij Clubcompetitie" zei Robin Blummel. "Het was wel een ploegoverwinning. We waren met drie man mee en dat was natuurlijk ideaal. Op het laatst wisten we dat we ook voor de dagzege konden gaan. Ik voelde me sterk en zei dat ik het af kon maken. Dat lukte ook en dat maakt het helemaal af. De IJsselstreek was de ploeg die we in de gaten moesten houden vandaag. Zij moesten twee keer een gat dicht rijden en daarna was het perfecte moment gekomen om nog een keer in de aanval te gaan. Als je het zo kunt afmaken is dat wel perfect. Ik voel me de afgelopen weken heel sterk en dan voel je jezelf sterk genoeg om het ook af te ronden."

Ramon van Bokhoven deed dus ook een goede zaak. "Het is allemaal virtueel natuurlijk, maar feit is dat ik heb gedaan wat ik wilde: de kloof op André Luijk gedicht. Ik ben er nog niet, maar ik sta er wel goed voor in de strijd om de eindwinst."

Foto: © Sportfoto

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl