Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie NK blij met positieve feedback Olympia’s Tour

Woensdag 23 oktober 2019

Nederlandse kampioenschappen - Courage Events, de kersverse organisator van de Nederlandse kampioenschappen op de weg, kijkt tevreden terug op de verreden etappe in Olympia’s Tour over het beoogde NK-parcours van 2020. “We hebben positieve feedback gekregen van teams en renners en ook opmerkingen die we zullen gebruiken om verbeteringen aan te brengen.”

Helemaal vergelijkbaar was de openingsrit van Olympia’s Tour niet met het NK voor profs, zo erkent Thijs Rondhuis van Courage Events. “De afstand van de etappe was relatief kort en doordat het de eerste etappe van een meerdaagse was, kun je de zwaarte van het parcours niet helemaal op waarde  schatten. Wat wel duidelijk was, is dat als er echt gas gegeven wordt er verschillen gemaakt kunnen worden.”

Een beoogde verandering is de manier waarop er verzorgd en gedepanneerd gaat worden tijdens de nationale titelstrijd. “Er zitten twee brede stukken in de ronde waar ploegleidersauto's kunnen passeren. Doordat op één van deze stroken ook de verzorgingszone was voorzien, was het naar voren komen lastig. Bij het NK gaan we dat ondervangen door een afsteekzone in te stellen voor ploegleiders en juryauto's waardoor er snel positie ingenomen kan worden. Voor de optimale verzorging bij materiaalpech zal de organisatie naast neutrale materiaalwagens ook neutrale motoren inzetten zodat renners in alle omstandigheden snel geholpen zijn.”

Een andere les van de organisatie van het NK: het huidige parcours is lastig maar door de grotere ronde is het nog niet selectief genoeg om het kaf van het koren aan de voorkant te kunnen scheiden. “De hersteltijd is daarvoor nog iets te lang. Dit lossen we bij het NK op door de profs en vrouwen een langere afstand te laten rijden. Bij de mannen en vrouwen willen we omstandigheden creëren waardoor de beste renners in staat zijn het verschil te kunnen maken. Dit doen we door de mannen een afstand van rond de 230  en de vrouwen rond de 150 kilometer te laten rijden. De laatste 37 kilometer wordt bij beide categorieën verreden op een ronde van 7,3 kilometer met beide beklimmingen van de VAM-berg erin. Door de afstand en de korte hersteltijd in de finale zorgen we voor een selectief en spectaculair laatste koersuur bij mannen en vrouwen.”

Foto: © Sportfoto

 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl