Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hulst: 'We zijn op de goede weg'

Maandag 25 november 2019

Track - Amber van der Hulst veroverde zondag de Nederlandse titel op de ploegachtervolging in Apeldoorn samen met Mylene de Zoete, Benthe van Teeseling en Kirstie van Haaften. Ze hoopt met dit team en individueel verder te verbeteren op de piste de komende jaren.

Het behalen van goud op het NK van het afgelopen weekeinde was ingecalculeerd, de vier rensters van oranje wisten hun tegenstanders in de finale zelfs te passeren. Van der Hulst: “We wilden op het NK vooral een goede tijd rijden. Dat betekent niet 4.29, wat ons record is. Maar gewoon een goede vlakke wedstrijd rijden, niet lossen van elkaar. Twee meiden komen uit de rust, dus het is niet zo dat we hier wilden pieken. Het was gewoon leuk om te doen. En het is altijd leerzaam. We zijn er nog niet, we kunnen nu nog niet bij de elite echt voorin eindigen, daarvoor moeten we nog een stap maken, zeker qua verzet. We rijden redelijk licht zeker in vergelijking met de Engelsen, die echt zwaar rijden. We hebben nog niet echt de tijd gehad om daarin te investeren, omdat we eigenlijk momenteel van toernooi (lees EK en NK) naar toernooi werken. Nu is ons doel om eind juli het EK -23 in Anadia goed te rijden. Daar hebben we nu redelijk veel tijd voor om onze kracht te werken. Dus hopelijk kunnen we nog stappen maken."

EK Apeldoorn cadeau

Het EK in Apeldoorn was voor de baanvolgers het eerste moment om dit project in actie te zien. De genoemde rensters reden - met Marit Raaijmakers ook in de gelederen - al wel bij de jongerencategorieën samen. "Het was een soort cadeau dat we het EK mochten rijden. Daar ging het eigenlijk al boven verwachting goed. We reden in de eerste ronde de achtste tijd, maar in de finale bleek er toch nog een team langzamer en werden we zevende. Het was supergaaf. Op de fiets hoorde ik het publiek gek genoeg niet, maar bij het terug kijken van filmpjes was ik echt onder de indruk van de steun. En dan zo sterk presteren. Dan weet je: we zijn op de goede weg."

Meer wedstrijden

Van der Hulst - volgend jaar uitkomend voor Parkhotel Valkenburg - is nu vooral toe aan meer internationale wedstrijdervaring bij de elite. "Sowieso wil ik op de baan nog groeien individueel, ik wil me wel blijven ontwikkelen. Ik hoop deze winter nog wereldbekers te rijden. Kirsten Wild en Amy Pieters gaan voor de Olympische Spelen in Tokyo, die zullen zoveel mogelijk wereldbekers rijden ter voorbereiding. Hopelijk is er voor mij ook een kans. Want dat is wel de manier om sterker te worden. Ik reed bijvoorbeeld  in Polen in oktober en ik merkte dat mijn sprint minder was geworden na afloop van het wegseizoen. Ik had dat daarvoor niet door, dat merkte ik pas in de wedstrijd. Door je te meten met de besten, stijgt je eigen niveau ook. Een echte planning voor de winter heb ik nog niet qua baanprogramma. De weg is de basis, dat staat vast en zo probeer ik een beetje omheen te bouwen met de baan. Ik ben ook niet alleen, we staan met z’n vieren van dit achtervolgingsteam dicht bij elkaar qua prestaties.  Maar we hebben gelukkig talentcoach Fulco van Gulik, die ons begeleid en helpt, want die wedstrijden rijden op de baan - met het team en individueel - dat smaakt naar meer." 

Roy Schriemer

 

Foto: © Sportfoto Amber van der Hulst (rechts) naast Kirsten Wild en Amy Pieters op het NK scratch van 2018Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl