Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Studenten verwacht recordaantal deelnemers

Maandag 30 december 2019

Nieuws - Van 9 tot 14 juni 2020 is Nijmegen gaststad voor het WK wielrennen voor studenten(WUCC). Maar liefst 40 landen hebben zich geregistreerd als deelnemer, alles wijst er hiermee op dat de editie van 2020 een recordeditie zal zijn.

Nog nooit deden er zoveel landen mee aan een WUCC. Nijmegen legt hiermee de lat hoog voor Stellenbosch(Zuid Afrika) en Carthage(Costa Rica), gaststeden van het WUCC in 2022 en 2024.

De verwachting van de organisatie was dat in juni 250 deelnemers en begeleiding uit 25 landen naar Nijmegen zouden afreizen. Die verwachting is na de succesvol verlopen landeninschrijving bijgesteld naar 350 deelnemers en begeleiding. Deze deelnemers zullen in juni aan de start staan van wedstrijden in vier disciplines, allen in een mannen en een vrouwenrace. De wedstrijden vinden plaats rondom de Ooijpolder, Berg en Dal en op de campus van de Radboud Universiteit.  

De vier races vormen het kernevenement, daarnaast zorgt de organisatie ook voor spin-off onder een bredere doelgroep dan de studenten en wielrenners alleen. In samenwerking met studenten en docenten vanuit HAN Sport en Bewegen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Decathlon worden er vele side-events georganiseerd in aanloop naar het hoofdevenement in juni. Hiermee wordt getracht jong en oud in beweging te brengen en ondertussen het hoofdevenement onder de aandacht te brengen. De side-events doen niet alleen Nijmegen en Berg en Dal aan, ook in andere Gelderse gemeenten als Wijchen en Zutphen worden side-events georganiseerd ten behoeve van maatschappelijke impact. Dit alles volgens de slogan van het evenement: ‘Four races, unlimited opportunities’. 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl