Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel en Kamp maken favorietenstatus waar

Zondag 12 januari 2020

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel is Nederlands kampioen bij de elite geworden, Ryan Kamp prolongeerde zijn titel bij de beloften.

Van der Poel moest nog even Lars van der Haar in zijn kielzog dulden, maar was al snel aan zijn solo begonnen. "Het was niet een parcours waar ik echt mijn kracht kwijt kon, maar je moet overal kunnen winnen natuurlijk." Van der Poel was niet dolenthousiast over het rondje. "Het was mij iets te veel draaien en keren vandaag. De carroussel? Ook niet echt mijn ding. Maar ik was blij dat ik me vandaag voor het Nederlands publiek kon laten zien. Elk jaar zie je meer Nederlanders naar de cross komen, het was mooi hen daarvoor ook iets terug te geven."

Lars van der Haar hoopte hem langer te kunnen volgen na een goede start. "Als je in zijn buurt blijft, kun je Mathieu toch onder druk blijven zetten. Maar ik reed vlak achter hem toen ik onderuit gleed. Toen was het gelopen. Je weet dat zilver eigenlijk het hoogst haalbare is, ik ben blij dat ik het NK met die plak verlaten kan."

Ook Joris Nieuwenhuis toonde zich content. "Je ziet toch een stijgende lijn in mijn prestaties en een medaille op het NK is dan een extra opsteker. Ik reed samen met Corné van Kessel, maar die liet mij de kop overnemen. Even later reed ik alleen rond."

Kamp wint bij beloften

Ryan Kamp was de grote favoriet bij de beloften. Mees Hendrickx werd tweede, Pim Ronhaar derde. Kamp voelde de druk wel enigszins. "Gezien het seizoen, waarin ik toch eigenlijk een heel hoog niveau weet te halen, wist ik dat ik de te kloppen belofte zou zijn. In de aanloop voel je die druk. Mees wist lang weerwerk te bieden en dat was zowel voor mij als voor het publiek spannend. Het NK winnen was zeker één van mijn doelen dit seizoen en ik ben blij dat ik weer een jaar in die rood-wit-blauwe trui mag rijden. Hierna ga ik met ambitie naar het WK."

1. Mathieu van der Poel, 2. Lars van der Haar, 3. Joris Nieuwenhuis, 4. Corné van Kessel, 5. Stan Godrie, 6. Maik van der Heijden, 7. Sieben Wouters, 8. David van der Poel, 9. Gosse van der Meer, 10. Kelvin Bakx

1. Ryan Kamp, 2. Mees Hendrickx, 3. Pim Ronhaar, 4. Bart Artz, 5. Luke Verburg, 6. Tim van Dijke, 7. Mick van Dijke, 8. Noah Vreeswijk, 9. Koen van Helvoirt, 10. Owen Geleijn


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl