Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Alvarado wint haar eerste nationale elite-titel

Zondag 12 januari 2020

Nederlandse kampioenschappen - Ceylin del Carmen Alvarado heeft het Nederlands kampioenschap bij de elite-vrouwen gewonnen. De Europees kampioene bij de beloften-vrouwen was opnieuw niet te verslaan voor de concurrentie. 

Annemarie Worst eindigde op de tweede stek, derde werd Lucinda Brand, de uittredend kampioene.

Samen met Yara Kastelijn en Marianne Vos, die als eerste af moest haken, startten de genoemde drie rensters in een kopgroep van vijf aan dit kampioenschap. Alvarado sloeg in de derde ronde toe en stond niemand meer toe het gat te dichten. "Ik ben heel blij met deze titel. Natuurlijk tellen beloftentitels ook, maar dit is voor mijn gevoel wel een eerste echte titel omdat het bij de elite is. Ik mag wedstrijden rijden in deze trui, zal er ongetwijfeld veel in trainen en misschien slaap ik er vannacht wel in." Het was op dit parcours lastig een gat te slaan, maar Alvarado sloeg toe. "Ik kon de kop overnemen van Lucinda en direct een gat slaan. Toen ik dat zag, ben ik natuurlijk vol doorgegaan. En er waren op dit parcours genoeg punten om elkaar te zien rijden, je bleef draaien en keren, dus ik kon goed in de gaten houden waar de anderen zaten. Op het laatst liet Annemarie Worst het kopje wat hangen en toen wist ik dat het normaal gesproken binnen moest zijn."

1. Ceylin del Carmen Alvarado, 2. Annemarie Worst, 3. Lucinda Brand, 4. Yara Kastelijn, 5. Marianne Vos, 6. Geerte Hoeke, 7. Maud Kaptheijns, 8. Lindy van Anrooij, 9. Mascha Mulder, 10. Pauliena Rooijakkers


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl