Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Programma Nederlandse Loterij NK Weg bekend

Woensdag 05 februari 2020

Nederlandse kampioenschappen - Samen met organisator Courage Events is het programma voor het Nederlandse Loterij NK wielrennen vastgesteld. Alle acht deelnemende categorieën rijden het kampioenschap van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni op een parcours van 14,7 kilometer. De elite-mannen en elite-vrouwen starten vanuit Westerbork en finishen op de VAM-berg. De elite-zonder-contract, beloften, junioren (m/v) en nieuwelingen (m/v) starten en finishen op dit hoogste punt van Drenthe.

Westerbork krijgt een belangrijke positie in het programma van het Nederlandse Loterij NK wielrennen 2020 in de provincie Drenthe. Alle profs starten vanuit het centrum van deze plaats. De vrouwen doen dat op zaterdag en de mannen op zondag. Tezamen met de ploegpresentaties op dezelfde locatie is er alle gelegenheid voor de ondernemers in Westerbork om twee dagen lang een sfeervol wielerfeest te maken rond het lossen van de startschoten. De straten vullen zich met de teambussen en de renners van enkele van de belangrijkste wielerploegen van de wereld.

Selectieve finaleronde

De elite-mannen vormen op zondag het sluitstuk van het Nederlandse Loterij NK wielrennen. Zij rijden die dag 223 kilometer. Op zaterdag rijden de elite-vrouwen 146 kilometer. Om bij de vrouwen en de mannen voor een zo selectief mogelijk kampioenschap te zorgen, rijden zij de finale van 35 kilometer op een finaleronde van 7,3 kilometer. Dat betekent dat de vrouwen na 110 en de mannen na 185 km elke tien minuten twee keer de VAM omhoog moeten. Dankzij die kortere ronde wordt de hersteltijd gehalveerd. Dit in combinatie met de al afgelegde kilometers en de eerdere beklimmingen biedt dit de mogelijkheid voor de sterksten in koers om het verschil te maken. Voor het publiek is de VAM-berg de locatie bij uitstek om het evenement te volgen. In totaal rijden de vrouwen twintig en de mannen 34 keer de berg omhoog.

Programma

De elite-vrouwen delen in het programma de zaterdag met de junior-vrouwen en de nieuwelingen (m/v). Op vrijdag is de elite-zonder-contract de eerste categorie die hun kampioenschap mag afwerken in Drenthe. Op die dag komen ook de beloften en de junioren in actie. Drie dagen lang heeft de organisatie een vol programma gepland voor de wielerfans in de verwachting van het Nederlandse Loterij NK wielrennen ook een driedaags wielerfeest te maken.

Accommodatie en routes

Op www.nkwielrennen.com heeft de organisatie alle accommodaties in een straal van 20 kilometer op een rijtje gezet. Het publiek en de deelnemende renners hebben volop keus voor hun overnachtingen uit hotels, recreatieparken, groepsaccommodaties, campings en bed & breakfasts. Ook de routekaarten van alle wedstrijden vind je hier.

Wielerfeest in Drenthe

Dit Nederlandse Loterij Nederlands Kampioenschap wielrennen gaat voor de wielerliefhebber een waar wielerfeest worden. Men kan in drie dagen alle categorieën en dus ruim 1200 wielrenners in actie zien. Acht keer klinkt het Wilhelmus voor een nieuwe kampioen. Omdat elke categorie het kampioenschap afwerkt op een compacte omloop van 14,7 kilometer – waar men per ronde twee keer een doorkomst op de VAM-berg heeft, kan men de renners vaker dan ooit op een NK komen bekijken. Met het parkeren direct onderaan de VAM-berg, grote TV-schermen waar men de wedstrijden uitstekend kan volgen en goede voorzieningen met catering en sanitair streeft de organisatie ernaar het publiek drie prachtige dagen te bezorgen.

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl