Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drenthe krijgt NK weg (ook) in 2021

Vrijdag 24 april 2020

Nederlandse kampioenschappen - De provincie Drenthe heeft het NK wielrennen op de weg in 2021 toegekend gekregen.

Dit omdat organisator Courage Events en de KNWU het evenement opnieuw hebben moeten uitstellen als gevolg van het coronavirus en besloten is voorlopig geen nieuwe datum te plannen.

Als het mogelijk is worden de NK's voor beloften,elite-zonder-contract, junioren (m/v) en nieuwelingen (m/v) in het najaar alsnog verreden. Bij de profs (mannen en vrouwen) houdt de organisatie nog een slag om de arm. Alleen als dit mogelijk is op de internationale kalender. Het zou voor het eerst sinds 2006 zijn dat het NK niet jaarlijks verreden wordt.

De KNWU en de organisatie van het Nederlandse Loterij Nederlandse Kampioenschap op de weg hebben besloten pas een nieuwe datum te plannen op het moment dat sporten in het algemeen en wielrennen in wedstrijdverband in het bijzonder weer zijn toegestaan.  Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU benadrukt: “Een NK is pas aan de orde wanneer de gezondheidssituatie in Nederland onder controle is en wanneer de maatschappij weer meer kan functioneren". Veneberg sluit een Nederlandse Loterij NK wielrennen in 2020 niet helemaal uit: “Mocht de situatie in Nederland zich dusdanig positief ontwikkelen én blijken dat de daarvoor benodigde ruimte op de kalender beschikbaar is,  dan wordt er tegen die tijd een afweging gemaakt of een NK mogelijk en wenselijk is om nog dit jaar te organiseren. Het is mooi dat organisator Courage Events, de Provincie Drenthe en de andere partners de bereidheid en de flexibiliteit hebben om ook deze editie te faciliteren.”

"Een Nederlands Kampioenschap moet een feest voor wielerminnend Nederland zijn en dat is op dit moment niet mogelijk. Er is daarom besloten om het geplande Nederlands kampioenschap wielrennen voor alle voor dit jaar beoogde categorieën op de VAM-berg in de Provincie Drenthe door te schuiven naar 2021. Drenthe is dus volgend jaar gastheer van het  Nederlands Kampioenschap voor profs mannen, vrouwen, beloften-mannen, elite-zonder-contract, junioren, junior-vrouwen, nieuwelingen en nieuweling-meisjes. De voorbereiding waren al vergevorderd, de draaiboeken liggen grotendeels klaar, hier is door veel mensen al veel energie in gestoken. Deze energie nemen we graag mee naar volgend jaar", aldus gedeputeerde Henk Brink. "Daarnaast houden wij samen met organisator Courage Events en de KNWU de optie open om alsnog in 2020 een NK te organiseren voor nieuwelingen/junioren (m/v), beloften en elite-zonder-contract als de situatie zich positief ontwikkelt. Voor de vrouwen en beroepsrenners gebeurt dit alleen als er een geschikte plek op de kalender voor handen is en het wenselijk is.”

De KNWU wil met het eventueel los laten van een NK voor profs (mannen en vrouwen) ruimte geven aan de organisatoren voor internationale wedstrijden die nog met de UCI in overleg zijn om een geschikte datum in het najaar van 2020 te vinden.

Voor organisator Courage Events leidt het doorschuiven van het Nederlandse Loterij NK wielrennen in Drenthe naar 2021 ook tot verschuivingen op de langere termijn. Thijs Rondhuis zegt namens de organisatie: “We waren voor 2021 en 2022 in gesprek over beoogde locaties voor deze nationale titelstrijd. Met de hierbij betrokken gemeenten en provincies gaan we de mogelijkheid bekijken ook deze kampioenschappen een jaar door te schuiven.”

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl