Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Megmeister Drynamo ondershirt - past altijd!

Vrijdag 31 juli 2020

Products - Eerder dit jaar schreven we op Cyclingonline al over het 'winter-ondershirt' van Megmeister, de afgelopen periode onderwierpen we het 'gewone- ondershirt' aan een uitgebreide test. 

Met de wintershirt in gedachten zijn de verwachtingen hoog gespannen als het gaat om het gewone shirt. Bij Megmeister was men optimistisch over mijn fietslijf en stuurden een S-je. Ik besluit het maar op te vatten als een compliment en zie af van een voor mijn lijf wat gangbaarder maatje als blijkt dat het ieniemienie ogende shirt wonderwel past. 

En dat geeft meteen aan dat dit shirt super elastisch en stevig is. Het eerste zorgt voor optimaal draaggemak en pasvorm, het tweede maakt dat het duurzaam is. De Megmeister base-layer is gemaakt van Drynamo. Dat klinkt heel ingewikkeld maar kort samengevat maakt Megmeister gebruik van een aantal nieuwe technieken waardoor een stof ontstaat die beter ademt dan ordinair polyester, beter isoleert dan wol en ook nog eens lichter is dan welke textiel dan ook. Bijkomstigheid is dat het shirt volgens het bedrijf minder snel naar zweet ruikt. 

Het draaggemak wordt ook nog eens vergroot omdat de producten van Megmeister vrijwel geen naden hebben, bij dit shirt alleen maar bovenop de schouder. Je hebt dus nooit last van irritaties door schurende naadjes en dat is fijn bij een lange fietstocht op een klamme zweterige dag. Het grootste deel van het shirt is gemaakt van mesh, waardoor het shirt nog eens beter in staat om lichaamswarmte af te voeren. Het shirt is daarnaast voorzien van een langer achterpand, zodat je rug niet 'bloot komt te liggen' als je diep in de beugels gaat. 

De praktijk

Omdat ik het shirt al enige maanden in huis heb, kon ik het uitproberen met zeer veel verschillende weersomstandigheden. En dat is mooi, want dat bracht aan het licht dat het shirt echt heel multifunctioneel is en onder heel veel weersomstandigheden te gebruiken is. Zo begon ik mijn eerste tochten in een periode waarin het veel regende en de temperatuur niet altijd boven de 10 graden uitkwam. 

Van die weersomstandigheden waarbij ik van huis ging met niet meer dan een trui van Isadore en het Megmeistershirt eronder. In het begin frisjes maar na nog geen 200 meter mooi op temperatuur. Want dat is een eigenschap die ik opmerkte bij dit shirt, de regulering is echt goed. Bij fris weer houdt het je warm, bij warmer weer koel. Ik ervoer wel dat het bij 25+ graden eigenlijk te warm werd voor het shirt, zeker bij een beklimming van de Camerig of één van die knoepertsteile klimmen in de Eifel. Eerlijk is eerlijk, voor die omstandigheden heeft Megmeister het ondershirt ook niet ontworpen, voor het echte warme weer is een ander shirt gemaakt. 

Kan ik het je aanraden om dit shirt te kopen? Daar moet ik volmondig ja op zeggen. Ik heb een stapel onder/zweetshirts liggen en die leggen het toch echt af bij die van Megmeister. De pasvorm is perfect, als iemand die normaal M of L als bovenmaat heeft past het S-je uitstekend. Het naadloze, zelfs de hals en mouwen zijn niet afgewerkt met naden, maakt dat het ook goed zit onder een fietsshirt of trui. En, want dat zou ik bijna vergeten, het blijft ook na zo'n 50 wasbeurten als nieuw. Ook na drie weken handwas en dat terwijl ik kampioen uitwringen (en dus vervormen) ben. 

Dus zoek je een ondershirt dat je kunt dragen als het zo tussen de 5 en pakweg 25 graden is, dan voldoet deze uitstekend. 

De Men's DRYNAMO Cycle Sleeveless Base Layer kost €59,95 en is hier te koop.

 


Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl