Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK 2022 wellicht naar Sittard-Geleen

Zondag 23 augustus 2020

Nederlandse kampioenschappen - De KNWU, uitvoerend organisator Courage Events en wethouder van sport Ton Raven van Sittard-Geleen hebben zaterdag de intentie uitgesproken om het Nederlandse Loterij NK Wielrennen 2022 in deze Limburgse gemeente te laten verrijden. Die beslissing moet nog wel officieel worden bekrachtigd door het collega van Burgemeester en Wethouders en gemeentebestuur van Sittard-Geleen.

Omdat het lang onzeker was of het Nederlandse Loterij NK Wielrennen dit jaar door kon gaan, is enige tijd geleden besloten de nationale titelstrijd in 2021 opnieuw aan Drenthe toe te kennen. Net als dit weekeinde is de Col du VAM  in Wijster het decor van deze kampioenschappen. Zowel KNWU-directeur Thorwald Veneberg als Thijs Rondhuis van uitvoerend organisator Courage Events willen het Nederlandse Loterij NK Wielrennen in de nabije toekomst graag in Limburg organiseren. De wielerprovincie heeft een lange historie met nationale kampioenschappen. “Het is voor de variëteit van parcoursen aantrekkelijk om op korte termijn Limburg weer te bezoeken met dit aansprekende evenement. De roep uit het peloton klonk al langer, nu is er een gemeente die wil participeren en dat is een positieve ontwikkeling. Er kan rond Sittard-Geleen en in de westelijke mijnstreek een selectief parcours uitgezet worden” laten beide partijen weten.

Wethouder Ton Raven van Sittard-Geleen nam in Wijster een kijkje achter de schermen van het kampioenschap en spreekt zijn enthousiasme uit om de nationale titelstrijd in 2022 te faciliteren. Zijn gemeente liet de afgelopen jaren zien een hart voor de wielersport te hebben met het realiseren van Watersley Sports & Talents Parc en het Tom Dumoulin wielercomplex en het Topsport Innovatie Centre (TEIC). Ook het NK Mountainbike en de Boels Ladies Tour zijn in deze gemeente kind aan huis. Ook heeft Geleen de oudste komwielerbaan van het land.“Een NK wielrennen sluit naadloos aan bij deze evenementen en heeft een grote landelijke uitstraling waar, we de westelijke mijnstreek op de kaart kunnen zetten als een actieve regio, waar veel kansen liggen voor het bedrijfsleven en recreatie. Dit evenement brengt bovendien veel bezoekers naar Sittard-Geleen en de omliggende gemeenten en zal daarmee ook een economische impuls zijn voor ons gebied.”


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl