Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Jonge renner wint finale clubcompetitie

Zondag 15 september 2013

Clubcompetitie - De Jonge Renner is in Emmeloord winnaar geworden van de finale van de clubcompetitie. De ploeg uit Oosterhout verzamelde in vier onderdelen 446 punten. Swabo eindigde op de tweede plaats (398), West-Frisia (363) legde beslag op de derde stek.

De afsluitende klassieker Omloop om Schokland werd gewonnen door Twan van den Brand (Dommelstreek/Schijndel). De overige onderdelen werden gewonnen door De Jonge Renner (ploegentijdrit), Nick Kweldam en Patrick Bos (criteriums) en Joeri Leijs (individuele tijdrit) Ploegleider Bart Faes van De Jonge Renner prees de kwaliteit van de breedte van zijn selectie: "Je wint die finale hier door met zes renners in de punten te scoren. Dat vraagt een heel andere aanpak. Daardoor wint er ook uiteindelijk iemand  de Omloop om Schokland die helemaal geen klassement meer te verdedigen heeft en frank en vrij kan koersen. Wij grijpen dan nog naast het podium omdat je veel moet rekenen. Maar dat kunnen we wel goed, zo blijkt, want we winnen de finale voor de vierde keer. "

Omloop Schokland


Nadat in de beginfase van de slotklassieker van het finaleweekeinde - de Omloop om Schokland - steeds tevergeefs werd geprobeerd het peloton uiteen te doen slaan, lukte dat in het slotuur van deze wedstrijd door de Noordoostpolder wel. Een kopgroep werd steeds verder uitgedund totdat er negen renners voorin over bleven: Daan de Groot, Timo Roosen (De Jonge Renner), Marco Hoekstra (NWV Groningen), Johan Berk (Swabo), Peter Woestenberg (Willebrord WV), Nick Kweldam (Kanjers voor Kanjers), Simon Schram (Hanzerenners), Nick van der Meer (Westland WV) en Twan van den Brand (Schijndel/Dommelstreek). Berk probeerde in de laatste vijf kilometer nog te ontsnappen, maar kreeg geen ruimte. Toen de renners de Korte Dreef in Emmeloord opdraaiden, leek Peter Woestenberg op weg naar de winst. Twan van den Brand wist echter met een paar ferme trappen zijn voorwiel nog langszij en voorbij te steken en werd zo winnaar van de slotklassieker. "Als team hadden we geen klassement meer te verdedigen, dus ik was puur bezig met de dagzege. Ik wist dat de vorm goed was richting het veldritseizoen en had vertrouwen in mijn sprint. Dat heef goed uitgepakt." Achter Van den Brand en Woestenberg werd Nick van der Meer (Westland WV) derde.

Eindstand:

1. De Jonge Renner 446 punten, 2. Swabo 398, 3. West-Frisia 363, 4. Willebrord WV 357, 5. Waardrenner 350, 6. NWV Groningen 347, 7. De Mol 296, 8. Amstel/Uithoorn/Bataaf 296, 9. Westland WV 295, 10. Restore 293

Foto: © Rudie Ottens

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl