Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parcours Nederlandse Loterij NK tijdrijden bekend

Donderdag 10 september 2020

Nederlandse kampioenschappen - De organisatie van het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden in Emmen heeft vanuit de KNWU een definitieve goedkeuring verkregen voor het beoogde parcours. Dit werd donderdagavond in Wildlands bekend gemaakt onder toeziend oog van Joop Zoetemelk en Steven Rooks.

Op dit 34 kilometer lange traject wordt gestreden om in totaal vijf titels op 7 oktober. Bij de elite-vrouwen heeft zich op dit moment al een topveld gemeld met onder anderen wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten, olympisch kampioene en Europees kampioene tijdrijden Anna van der Breggen en voormalig wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk.   

De start van de 17 kilometer lange route, die twee keer gereden gaat worden, is op het Compasplein in Wildlands Adventure Zoo. Via de Westenesserstraat, Ermerweg en Nieuw Amsterdamsestraat, gaat de route via Bargererfscheidenveer terug en wordt er gekoerst naar de aankomst op de Hondsrugweg. De tweede ronde gaat via de tunnel weer terug naar de Westenesserstraat.  

De renners hebben ondertussen via de KNWU kunnen inschrijven. De startlijst van de beloften mannen is overvol. In de vrouwencategorie wordt dit jaar voor het eerst een klassement voor zowel vrouwen met contract als voor vrouwen zonder contract wordt opgemaakt , waardoor er twee Nederlandse kampioenen worden gehuldigd. Dit geldt al jaren voor de mannen elite en geeft renners (mv) op clubniveau de gelegenheid zich eveneens in de kijker te rijden. 

Op de startlijst voor de vrouwen prijken op dit moment de namen van onze wereldtop. Wereldkampioene op de weg Annemiek van Vleuten verdedigt haar vorig jaar in Ede veroverde nationale titel in Emmen. Anna van der Breggen, die in 2015 in Emmen al eens het rood-wit-blauw op dit onderdeel veroverde en in Drenthe vorige maand Nederlands kampioene op de weg werd, werd onlangs in Plouay Europees kampioene tijdrijden en is ook de regerend olympisch kampioene. Ellen van Dijk werd in 2013 wereldkampioene tijdrijden in Florence en was al goed voor vier Europese titels. Ook voormalig wereldkampioene op de weg Chantal Blaak – vorig jaar nog tweede op de European Games op de tijdrit - en de onlangs onttroonde Europees kampioene op de weg Amy Pieters zijn van de partij.  Zij won in haar loopbaan verder onder meer de Ronde van Drenthe.   

Ook de aanmeldingen voor de mannen elite-categorie verlopen voorspoedig. Vele UCI World Tour ploegen hebben hun renners ingeschreven. Binnenkort zullen we hierover meer nieuws brengen.  

Woensdag 7 oktober om 11.00 uur gaat het Nederlandse Loterij NK tijdrijden in Emmen van start: eerst de beloften, daarna de vrouwen en afsluitend de elite mannen. De laatste finish wordt rond 16.45 uur verwacht.  Bedrijven en aanwonenden aan het parcours worden door de organisatie vooraf geïnformeerd.  

Foto: © Sportfoto - Dick Soepenberg


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl