Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Joop Zoetemelk ontslagen uit ziekenhuis

Woensdag 30 september 2020

Nieuws - Joop Zoetemelk is weer thuis. Nederlands laatste winnaar van de Tour de France mocht afgelopen maandag het ziekenhuis in Parijs verlaten, na een verblijf van negen dagen.

Zoetemelk was er vorige week zondag opgenomen met meerdere breuken - de gevolgen van een botsing met een personenauto tijdens een fietstochtje in de buurt van zijn woonplaats Germigny l’Évêque.

Zoetemelk heeft een gebroken linker bovenarm en een gebroken rechterhand. De verwondingen aan zijn benen vallen mee. Joop is altijd bij kennis geweest en over zijn hoofd maken de artsen zich geen zorgen.

Naar de precieze toedracht wordt door de politie nog onderzoek gedaan. Het ongeluk gebeurde op de dag dat het Tourpeloton zou finishen op de Champs-Elysées, juist op de veertigste verjaardag van zijn Tourzege in 1980.

Nu Zoetemelk weer thuis is, willen hij en zijn vrouw Dany iedereen die hem sterkte en een voorspoedig herstel hebben toegewenst van harte bedanken. “Het is onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken, maar alle blijken van medeleven hebben me heel goed gedaan”, aldus Zoetemelk. 

De Tour de France-winnaar van 1980 is erg moe en ondervindt toch serieuze ongemakken van de breuken en het letsel van de zware klap die hij gemaakt heeft. Nu zou hij graag ruim de tijd voor zichzelf krijgen om verder in alle rust aan zijn herstel te kunnen werken.

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl