Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Drenthe wil naar oktober

Zaterdag 31 oktober 2020

Nieuws - De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft de UCI gevraagd hun wedstrijd in oktober op de kalender te plaatsen.

Aanvankelijk was die voorzien in maart. De manneneditie op 12 maart, de Women's WorldTour-manche op 13 maart.

Organisatrice Femmy van Issum wil hiermee het risico vermijden dat ze opnieuw de wedstrijd af moet blazen als gevolg van de maatregelen ter inperking van het coronavirus, zoals in maart van dit jaar op het allerlaatste moment gebeurde.

"Maar het is momenteel ook onmogelijk om de voorbereiding in gang te zetten, zoals we normaal gesproken nu wel gedaan hadden. We kunnen niet bij elkaar komen, we kunnen niet bij gemeenten en sponsors langs. Alles is nu gewoon veel te onzeker."

Volgens Van Issum komt de internationale wielerbond UCI in januari met een nieuwe kalender. "Er zijn meer aanvragen voor verplaatsing binnen gekomen en dan gaat men die wedstrijden een nieuwe plek op de kalender geven." Er is gekozen voor oktober omdat deze datum aanvankelijk ook was voorzien voor Drenthe op de hertekende kalender voor 2021. De wedstrijd koos er echter voor hier geen gebruik van te maken. Nederlandse wedstrijden die dat wel deden - zoals de Amstel Gold Race- moesten de wedstrijd uiteindelijk ook afblazen.

Foto: © Sportfoto 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl